Vs. και Vitalogy – Κυκλοφορούν ξανά σε βινύλιο τα δύο θρυλικά άλμπουμ των Pearl Jam [εικόνες] - iefimerida.gr

Vs. και Vitalogy – Κυκλοφορούν ξανά σε βινύλιο τα δύο θρυλικά άλμπουμ των Pearl Jam [εικόνες]

Το δεύτερο και το τρίτο άλμπουμ του σπουδαίου αυτού αμερικανικού grunge συγκροτήματος, επανεκδίδονται remastered σε βινύλιο. Πρωτοκυκλοφόρησαν το 1993 και το 1994.

Οι Pearl Jam ιδρύθηκαν στο Σιάτλ το 1990, μετά τη διάλυση των Mother Love Bone. Θεωρούνται ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του μουσικού ρεύματος grunge, το οποίο κυριάρχησε την τελευταία δεκαετία του 20ού, και έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από εξήντα εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

 Vs. και Vitalogy – Κυκλοφορούν ξανά σε βινύλιο τα δύο θρυλικά άλμπουμ των Pearl Jam [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το Vs. κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 19 Οκτωβρίου του 1993 από την Epic Records. Είναι το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, το οποίο ηχογραφήθηκε αμέσως μετά το τέλος της προωθητικής περιοδείας για το πρώτο άλμπουμ τους, με τίτλο Ten που κυκλοφόρησε το 1991 και είχε σημειώσει τρομακτική επιτυχία.

 Vs. και Vitalogy – Κυκλοφορούν ξανά σε βινύλιο τα δύο θρυλικά άλμπουμ των Pearl Jam [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο Vs. Οι Pearl Jam αποφάσισαν να γίνουν πιο επιθετικοί, με πιο σκληρό ήχο. Επίσης γύρισαν βιντεοκλίπ για όλα τα σινγκλ του άλμπουμ.

 Vs. και Vitalogy – Κυκλοφορούν ξανά σε βινύλιο τα δύο θρυλικά άλμπουμ των Pearl Jam [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Με το που κυκλοφόρησε το Vs. σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων για την πρώτη εβδομάδα – αυτό το ρεκόρ διατηρήθηκε για 5 χρόνια. Επίσης το άλμπουμ παρέμεινε στο Νο1 του Billboard 200 για 5 εβδομάδες και έγινε 7 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ.

 Vs. και Vitalogy – Κυκλοφορούν ξανά σε βινύλιο τα δύο θρυλικά άλμπουμ των Pearl Jam [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το Vitalogy είναι το τρίο άλμπουμ των Pearl Jam και κυκλοφόρησε πρώτη φορά στις 22 Νοεμβρίου του 1994, επίσης από την Epic Records. Και εδώ προχώρησαν άλλο ένα βήμα σε επιθετικότητα όσον αφορά τον ήχο. Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται σκληρά ροκ τραγούδια και μπαλάντες και είναι το πρώτο πειραματικό του συγκροτήματος.

 Vs. και Vitalogy – Κυκλοφορούν ξανά σε βινύλιο τα δύο θρυλικά άλμπουμ των Pearl Jam [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η πρώτη έκδοση του Vitalogy έγινε σε βινύλιο και δύο εβδομάδες αργότερα, ακολούθησαν το CD και η κασέτα (θυμάστε; κάποτε υπήρχαν κασέτες!). Το βινύλιο πούλησε 34.000 κομμάτια την πρώτη εβδομάδα. Οταν κυκλοφόρησε το CD, το Vitalogy έγινε το δεύτερο πιο ευπώλητο άλμπουμ στην ιστορία, μετά το Vs. – πούλησε 877.000 την πρώτη εβδομάδα. Το άλμπουμ έγινε 5 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ και είναι το τελευταίο των Pearl Jam με ντράμερ τον Ντέιβ Αμπρετζέσι.

 Vs. και Vitalogy – Κυκλοφορούν ξανά σε βινύλιο τα δύο θρυλικά άλμπουμ των Pearl Jam [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Οι δύο remastered εκδόσεις βινυλίου, το Vs. μονό και το Vitalogy διπλό, κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στην Ελλάδα από τη Feelgood.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ροκ Grunge Αμερική Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ