Δήμαρχος Ειδομένης: Ελληνες παρακινούν τους πρόσφυγες σε διαμαρτυρίες - Δεν αντέχουμε άλλο - iefimerida.gr

Δήμαρχος Ειδομένης: Ελληνες παρακινούν τους πρόσφυγες σε διαμαρτυρίες - Δεν αντέχουμε άλλο

 Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη ο οποίος χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη.

«Η Ειδομένη είναι καζάνι έτοιμη να εκραγεί» παραδέχθηκε μιλώντας στον Real fm.

Υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες υποκινούνται από ελληνικές ομάδες - χωρίς να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές – καταγγέλλοντας ότι είδε νεαρούς να παρακινούν τους πρόσφυγες σε διαμαρτυρίες.

Το εντυπωσιακό επίσης είναι ότι δήλωσε άγνοια για το αν επέστρεψαν οι ΜΚΟ στην Ειδομένη. Τέλος, επεσήμανε ότι πρέπει να αδειάσει ο καταυλισμός από τους πρόσφυγες, χωρίς την χρήση βίας. «Και τα Χριστούγεννα είχε αδειάσει, πήρε κανείς χαμπάρι;» είπε τονίζοντας ότι πρέπει να οδηγηθούν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας με λεωφορεία.

Πρόεδρος κοινότητας: Η Ειδομένη βουλιάζει, δεν αντέχει άλλο

Η πρόεδρος της κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή μιλώντας στο ρ/φ του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα περιέγραψε επίσης με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση:

Δήμαρχος Ειδομένης: Ελληνες παρακινούν τους πρόσφυγες σε διαμαρτυρίες - Δεν αντέχουμε άλλο | iefimerida.gr 0

«Η Ειδομένη βουλιάζει πλέον. Το χωριό πλέον δεν αντέχει. Οικονομικά έχουν καταστραφεί οι κάτοικοι» είπε με έμφαση για να προσθέσει: «Χειροτερεύει καθημερινά. Είναι δραματική η κατάσταση. Υπάρχουν περίπου 14.000 μετανάστες και πρόσφυγες και καθημερινά ο αριθμός αυξάνεται» είπε και τόνισε ότι πρόσφυγες κατέστρεψαν το δημοτικό κατάσταση της Ειδομένης και κάνουν κλοπές σε σπίτια.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι καθημερινά φτάνουν και άλλοι. «Βλέπουμε ομάδες μέσα από χωράφια. Ερχονται με ταξί τα οποία τους αφήνουν στη γέφυρα Ευζώνων-Ειδομένης και μέσα από τα χωράφια φτάνουν στον καταυλισμό» είπε με έμφαση. Ζήτησε και πάλι να πάρει πρωτοβουλία οργανωμένα το Κράτος να γίνει η μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας.

Οπως είπε επίσης, την Τετάρτη, επέστρεψαν κάποιες ΜΚΟ και έδωσαν φαγητό μόνο στα μικρά παιδιά και κάποιοι εθελοντές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κοινοτάρχης Ειδομένης είπε ότι η πολιτεία είναι απούσα «έρχονται εδώ μόνο για επισκέψεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ