Θεσπίζεται επιτροπή για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έκανε η Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

Θεσπίζεται επιτροπή για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έκανε η Βόρεια Κορέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ προχωρεί στη θέσπιση ανεξάρτητης ομάδας εργασίας, προκειμένου να μελετηθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί ν' απονεμηθεί δικαιοσύνη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπραχθεί στη Βόρεια Κορέα.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι αυτή η ομάδα εργασίας θα προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορεί να διασφαλιστεί η αλήθεια και η απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης και της δικαιοδοσίας και του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι απόφαση αυτή, είναι προϊόν πολιτικής και στρατιωτικής αντιπαράθεσης, χαρακτηρίζοντάς την ως σχέδιο συνωμοσίας των ΗΠΑ, αλλά και άλλων εχθρικών δυνάμεων, τονίζοντας ότι την απορρίπτει ολοκληρωτικά.

Από την πλευρά τους, η Ρωσία και η Κίνα τονίζουν ότι “τηρούν αποστάσεις” από την απόφαση αυτή, που ελήφθη πλειοψηφικά μετά από πρόταση της ΕΕ και της Ιαπωνίας, στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ωστόσο, οι δύο χώρες δεν την καταψηφίζουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ