Σόιμπλε: «Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει συνήθειες» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει συνήθειες»

Σόιμπλε
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Νέα προειδοποιητικά μηνύματα στην Αθήνα, ότι πρέπει να καταβάλει πολύ σκληρές προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, έστειλε το Βερολίνο, λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση και βέβαια πριν την εκταμίευση της 6ης δόσης, η οποία μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι σε πείσμα της ελληνικής πλευράς που περίμενε το... πακέτο ακόμα και εντός της εβδομάδας.
Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος της, η Μέρκελ σημείωσε ότι η Ευρώπη είναι στη δυσκολότερη ώρα της, ίσως τη δυσκολότερη μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και επέμεινε στη συνταγή της αλλαγής των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, με πιο αυστηρές και αυτόματες κυρώσεις για τους παραβάτες, λοξοκοιτώντας προς την Αθήνα. Ακόμα πιο σαφής ήταν ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε ότι η ίδια η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει εάν μπορεί να σηκώσει το βάρος του δεύτερου πακέτου βοήθειας. Σε συνέντευξη του στη SUD CURIER υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι πολύ σκληρή για τους Έλληνες. «Η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να γίνει ξανά ανταγωνιστική και να παρουσιάσει ανάπτυξη. Ο στόχος των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου είναι η Ελλάδα να σταθεί στα δικά της πόδια το 2020. Η χώρα χρειάζεται μαζικές δομικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει συνήθειες. Η χώρα, στον τομέα της ανταγωνιστικότητας βρίσκεται στο επίπεδο της Αν. Γερμανίας το 1990. Είναι σκληρό για τον ελληνικό λαό, αλλά είναι το τίμημα που θα πληρώσει για το κοινό νόμισμα» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία για το τι ακριβώς περιμένουν από εμάς οι δανειστές μας.
Την ίδια ώρα, η αλλαγή στα χρονοδιαγράμματα της επίσκεψης της τρόικας φαίνεται ότι συνδέεται με τους όρους- κυρίως πολιτικούς- που θέτουν οι δανειστές μας, πριν ανάψουν το πράσινο φως. Παράγοντας της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, ανέφερε ότι το τεχνικό κλιμάκιο δεν θα έρθει στην Αθήνα παρά στο τέλος της εβδομάδας, συμπληρώνοντας ότι η έλευση των επικεφαλής δεν έχει οριστεί ακόμα. Με δεδομένο, δε, ότι η αξιολόγηση θα γίνει τον Δεκέμβριο, συνάγεται εκ του ασφαλούς ότι η νέα επίσκεψη της Τρόικας συνδέεται με την εκταμίευση της 6ης δόσης. Κι επειδή την επόμενη εβδομάδα μπαίνουμε στο τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου, προκύπτει σαφώς ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ