Ινδικό: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κάρι - iefimerida.gr

Ινδικό: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κάρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξετρύπωσα αυτή τη συνταγή από έναν Ινδό σεφ που κάνει καριέρα στην Αγγλία.


Λέγεται Ivor Peters, είναι γνωστός στην Αγγλία με το όνομα Urban Rajah και γράφει γαστρονομικά βιβλία με συνταγές της Ινδίας, κυρίως.

Ινδικό: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κάρι | iefimerida.gr 0


Ο Ιβορ Πέτερς συμβουλεύει να προετοιμάζουμε το μοσχαράκι με κάρι 48 ώρες εκ των προτέρων. Λέει, επίσης, ότι αυτό το πιάτο είναι πάντα καλύτερο όταν το ξαναζεσταίνουμε. Εγώ δεν μπόρεσα να ακολουθήσω τη συμβουλή του για τις 48 ώρες και το ξεκίνησα αμέσως. Πέτυχε.


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ψιλοκομμένο σε κύβους
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας πολτό από φρέσκο τζίτζερ
  • 8 σκελίδες σκόρδο λυωμένες στο γουδί
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • Λίγο πιπερίτσα τσίλι
  • 6 κόκκους κόλιανδρο ξερό
  • 1 κουταλάκι του καφέ κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κουταλιά γλυκού γαρύφαλα μυρωδικά
  • 1 ποτήρι κρύο νερό
  • 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες, ώριμες
  • 1 κουταλιά σούπας κάρι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά κόλιανδρο σε σκόνη
  • 500 γραμμάρια νερό
  • 1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Ινδικό: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κάρι | iefimerida.gr 1

Εκτέλεση

  • Βάλτε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά
  • Αφήστε τα να καραμελώσουν για 8-10 λεπτά
  • Προσθέστε τον πολτό του τζίτζερ, το σκόρδο, την κανέλα, το (πράσινο ή κόκκινο) τσίλι, το κάρδαμο σε σπόρους, το πιπέρι, το γαρύφαλλο.
  • Ανακατέψτε και προσθέστε το ποτήρι νερό, αφήστε για 2 λεπτά
Ινδικό: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κάρι | iefimerida.gr 2
  • Αυξήστε τη φωτιά και προσθέστε το κρέας
  • Αλάτι και πιπέρι παντού
  • Αφήστε το κρέας να καραμελώσει και να ροδίσει
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά
  • Αφήστε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ώρα
  • Το κρέας πρέπει να έχει ένα χρώμα σοκολάτας
  • Προσθέστε τις ντομάτες, τη σκόνη κάρι, τη σκόνη κόλιανδρο
  • Προσθέστε 500 γραμμάρια νερό και σκεπάστε την κατσαρόλα
  • Αφήστε να βράζει άλλη 1,5 ώρα και ανακατέψτε καλά
  • Αν το κρέας δεν έχει βράσει, αφήστε ακόμη 40 λεπτά
  • Οσο το κρέας έχει λίπος, τόσο πιο γρήγορα βράζει
  • Οταν βράσει, ρίξτε κόλιανδρο φρέσκο, μπόλικο

Αυτό το ινδικό πιάτο τρώγεται με ρύζι, κυρίως και έχει αυτή την υπέροχη, βαριά, μοναδικά αρωματισμένη σάλτσα από κάρι ινδικό και σπόρους κάρδαμου!

Ινδικό: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κάρι | iefimerida.gr 3
Ινδικό: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κάρι | iefimerida.gr 4

Σας βάζω και το βίντεο του Ιβόρ, τα δείχνει ωραία:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ινδικό μοσχαράκι Κάρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ