Οσο ένα Α4 -Τόσο αδύνατοι πρέπει να είμαστε [εικόνες] - iefimerida.gr

Οσο ένα Α4 -Τόσο αδύνατοι πρέπει να είμαστε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικοσιένα εκατοστά. Οσο δηλαδή το ύψος μιας μπουκάλας νερού, όσο ένα λουκάνικο, όσο ένα μαχαίρι κουζίνας ή όσο ένα χαρτί Α4.


Είναι η νέα τρέλα των Κινέζων, οι οποίες ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες τους και η μέση κρύβεται πίσω από ένα χαρτί Α4, για να δείξουν πόσο αδύνατες είναι και πόσο αδύνατες πρέπει να είναι όλες οι υπόλοιπες γυναίκες.

Οσο ένα Α4 -Τόσο αδύνατοι πρέπει να είμαστε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αυτή η τάση γεννήθηκε στο Weibo, στο κινέζικο Twitter: μια τάση ήταν το «thigh gap», το κενό ανάμεσα στα μπούτια,

μετά ήταν η εγκυμοσύνη ΧΧS, η ανορεξική έγκυος, την οποία λάνσαρε το μοντέλο Sarah Stage, η οποία φωτογραφιζόταν το φθινόπωρο του 2015 με μια κοιλιά όπου μόλις διακρινόταν ότι ήταν έγκυος 8 μηνών.

Οσο ένα Α4 -Τόσο αδύνατοι πρέπει να είμαστε [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Υπήρξε ακόμη και η τάση του αφαλού, όπου πρέπει κάποιος να περάσει το χέρι του πίσω από την πλάτη και να εγγίζει τον αφαλό του, τόσο αδύνατος είναι!

Οσο ένα Α4 -Τόσο αδύνατοι πρέπει να είμαστε [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Την Τρίτη, το hashtag #TailleA4 είχε ήδη εμφανιστεί πάνω από 110 εκατομμύρια φορές στο Weibo, κυρίως από νεαρά κορίτσια, και στη συνέχεια το πήραν και στο Instagram.
Επαγγελματίες υγείας και πολλοί χρήστες επαναστάτησαν με αυτή τη νέα τάση. Η διατροφολόγος Corinne Chicheportiche, δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα Parisien, ότι αυτή η χιλιοστή τάση αδύνατων γυναικών «εμφανίζεται σε περιβάλλοντα εύπορα και με εκπαίδευση, όπου επιβάλλεται η δικτατορία της μόδας. Είναι ένα είδος νοητικής ανορεξίας: να ελέγχεις δηλαδή το σώμα σου ως τα άκρα και να αρνείσαι να γίνει ο εαυτός σου, δηλαδή γυναίκα. Μοναδικός στόχος να ελέγξεις την εικόνα».
Κάποιοι χρήστε επέλεξαν να δείξουν πόσο παράλογο είναι το στοίχημα του Α4, ανεβάζοντας δικές τους εικόνες.

Οσο ένα Α4 -Τόσο αδύνατοι πρέπει να είμαστε [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τάση αδύνατη Α4 Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ