Η μαρτυρία του Αβραμόπουλου: Είδα εικόνες πανικού – Οι Βρυξέλλες ξαφνικά έπαψαν να ζουν - iefimerida.gr

Η μαρτυρία του Αβραμόπουλου: Είδα εικόνες πανικού – Οι Βρυξέλλες ξαφνικά έπαψαν να ζουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθ' οδόν για την Κομισιόν βρίσκονταν ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος την ώρα που συνέβησαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα – το ένα δίπλα από το κτίριο που στεγάζεται η Επιτροπή.

Οπως διηγήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πλησιάζοντας στο κτίριο της Κομισιόν είδε μπροστά του να σηκώνονται μπάρες από την αστυνομία και να κλείνουν οι δρόμοι.
«Η πόλη ξαφνικά έπαψε να ζει», είπε. Περιέγραψε τις σκηνές που αντίκρισε. «Είδαμε εικόνες πανικού στον δρόμο. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει δεξιά και αριστερά». Ο επίτροπος συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην βομβιστική επίθεση στο μετρό. «Το άλλο χτύπημα ήταν διπλά στην Κομισιόν. Κατέβηκα από το αμάξι και πήγα σε έναν δρόμο πίσω από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να μπω μέσα». Οπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος πήγε κατευθείαν στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων της Κομισιόν.

Κατά τον Ελληνα Επίτροπο υπήρξε άμεση κινητοποίηση της ΕΕ. «Μέτα τις επιθέσεις στο Παρίσι κινηθήκαμε άμεσα. Δημιουργήθηκαν δυο νέες υπηρεσίες στη Europol», είπε αν και παραδέχθηκε: Το κακό έχει γίνει. Η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται έτσι. Η τυφλή βία είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη».

Παράλληλα σημείωσε με έμφαση τα κενά στα συστήματα ασφαλείας: «Οι δράστες στο Παρίσι διέσχισαν επτά ευρωπαϊκές χώρες και όλες είχαν κατά κάποιον τρόπο μια πληροφόρηση» είπε ευθέως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ