Μέρκελ: «Η Ε.Ε. πρέπει να οδηγηθεί σε πολιτική ένωση» - iefimerida.gr

Μέρκελ: «Η Ε.Ε. πρέπει να οδηγηθεί σε πολιτική ένωση»

CDU
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ μίας «ευρωπαϊκής κρατικής ονότητος», κατά του ευρωομολόγου, και υπερ αυτόματων κυρώσεων στις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες, τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην Λειψία.
Η ηγέτις από το 2005 της Γερμανίας, δήλωσε πως η Ευρώπη σήμερα περνά λόγω της κρίσης χρέους, «ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», και συνέχισε λέγοντας πως «είναι μία ιστορική δοκιμασία, η Ευρώπη πρέπει να δείξει πως μπορεί να φτάσει σε ένα ορόσημο».

Σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, «κάθε γενιά έχει την πολιτική της πρόκληση», έτσι, σημείωσε πως, «Η πρόκληση της γενιάς μας είναι να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε στην Ευρώπη και αυτό είναι να δημιουργήσουμε, βήμα-βήμα, μία πολιτική ένωση».

Η Άνγκελα Μέρκελ, θέλοντας να δείξει την άμεση αλληλεπίδραση των χωρών της Ε.Ε, υπενθύμισε στους συνέδρους πως η Γερμανία έχει ευθύνη έναντι των εταίρων, και έφερε το παράδειγμα των εξαγωγών της, οι οποίες κατά το 60% είναι προς της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «τα ιρλανδικά προβλήματα είναι σλοβακικά προβλήματα, τα ελληνικά προβλήματα είναι ολλανδικά προβλήματα και τα ισπανικά προβλήματα είναι δικό μας πρόβλημα [...]Η ευθύνη μας δεν τελειώνει στα σύνορά μας».

Επίσης προκειμένου να υποστηρίξει τα λεγόμενά της, και να απαντήσει στις επικρίσεις πολλών πολιτικών ομάδων της Γερμανίας, οι οποίες την κατηγορούν πως υποβάλλει τον Γερμανικό λαό σε θυσίες για τις κακοδιαχειρίσεις άλλων, η κ. Μέρκελ είπε πως οι θυσίες στην Γερμανία είναι αναγκαίες καθώς, «εάν αποτύχει το ευρώ τότε θα αποτύχει η Ευρώπη. Εάν η Ευρώπη δεν ευημερεί τότε και η Γερμανία δεν θα ευημερεί».

Όπως είναι λογικό, μίλησε εκτενώς και για τα οικονομικά προβλήματα χωρών της Ευρωζώνης, λέγοντας πως «Το ευρώ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα νόμισμα, είναι το σύμβολο μισού αιώνα ειρήνης, ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας», και τάχθηκε κατά του ευρωομολόγου λέγοντας πως «το ευρωομόλογο και η συλλογική ευθύνη του χρέους δεν θα οδηγήσει σε ένα λογικό και διατηρήσιμο μέλλον για την Ευρώπη», σχολιάζοντας πως θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις στις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες, δηλαδή, στις χώρες που καταπατούν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Το διήμερο συνέδριο επρόκειτο να επικεντρωθεί στην εκπαιδευτική πολιτική, όμως κυριάρχησε εξαρχής το θέμα της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ