Γιατί εκκενώθηκε πυρηνικό εργοστάσιο στο Βέλγιο -Τρομοκράτες παρακολουθούσαν πυρηνικό ερευνητή - iefimerida.gr

Γιατί εκκενώθηκε πυρηνικό εργοστάσιο στο Βέλγιο -Τρομοκράτες παρακολουθούσαν πυρηνικό ερευνητή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δεδομένα για την επίθεση στις Βρυξέλλες έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά το διπλό πολύνεκρο χτύπημα.

Πριν λίγο εκκενώθηκε πυρηνικός σταθμός ενέργειας στο Βέλγιο υπό τον φόβο νέας επίθεσης. Και αυτό διότι έχει συλληφθεί ύποπτος που έχει σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι καθώς μαγνητοσκοπούσε με κρυφή κάμερα έναν από τους κορυφαίους Βέλγους ερευνητές. Υπάρχουν φόβοι ότι θα γινόταν απαγωγή του για να έχουν πρόσβαση οι δράστες σε πυρηνικά υλικά με στόχο να εξαπολύσουν νέα μεγάλη επίθεση στην χώρα.

Η σύλληψη του και η έρευνα με το βίντεο που τον κατέγραφε

Ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ένας άνδρας ο οποίος «συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία» του Βελγίου ανακάλυψαν οι βελγικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας La Dernière Heure. «Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο αναφέρθηκαν εφημερίδες και σχετίζεται με ένα πρόσωπο που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία» εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η ανακάλυψη αυτών των στιγμιότυπων «έγινε στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήχθησαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι» προσέθεσε η εισαγγελία, που δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του προσώπου που μαγνητοσκοπούσαν οι ύποπτοι «για τους προφανείς λόγους της ασφάλειας και του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής».

Επιπλέον, η Δικαιοσύνη δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με τις «συνθήκες της ανακάλυψης αυτών των πλάνων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Dernière Heure, ο άνδρας που «κατασκόπευαν» οι ύποπτοι είναι ο «διευθυντής του πυρηνικού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης του Βελγίου».

Το βίντεο, που διαρκεί «περίπου 12 λεπτά» καταγράφει «την είσοδο μιας κατοικίας στη Φλάνδρα», διευκρινίζει η εφημερίδα.

Οι Βέλγοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτές οι εικόνες «καταγράφθηκαν με μια κρυφή κάμερα που είχε τοποθετηθεί σε ένα άλσος, κάτω από άχυρα, κι ότι δύο άνδρες την μάζεψαν, οι οποίοι έφυγαν με ένα όχημα που είχε τα φώτα σβηστά» περιέγραψε η La Dernière Heure.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρηνικός σταθμός Βέλγιο επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ