Χαΐνηδες, Πάνος Μουζουράκης, Βάσια Βουγιουκλή - Κεφάτα, ατμοσφαιρικά ταξίδια σε Ανατολή και Δύση [εικόνες] - iefimerida.gr

Χαΐνηδες, Πάνος Μουζουράκης, Βάσια Βουγιουκλή - Κεφάτα, ατμοσφαιρικά ταξίδια σε Ανατολή και Δύση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Χαϊνηδες και ο Πάνος Μουζουράκης κουρδίζουν τις κιθάρες τους και η Βάσια Βουγιουκλή το ούτι της - Ολοι κάνουν πρεμιέρα τον Απρίλιο στον Σταυρό του Νότου.

Καλλιτέχνες εμπνευσμένοι, πολυτάλαντοι, πολυσυλλεκτικοί, ιδιαίτεροι, με χαρακτηριστικές φωνές και τραγούδια και φανατικό κοινό χωρίς ηλικιακή κατεύθυνση.

Χαΐνηδες, Πάνος Μουζουράκης, Βάσια Βουγιουκλή - Κεφάτα, ατμοσφαιρικά ταξίδια σε Ανατολή και Δύση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

1. Χαΐνηδες από 25 Μαρτίου ως 15 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία στην Ευρώπη οι Χαΐνηδες επιστρέφουν για ακόμα μια φορά στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου. Μαζί τους και ο Κωσταντής Πιστιόλης, τέως μέλος των Villagers of Ioannina City.
Στην παράσταση των Χαΐνηδων, πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ' αυτό χορεύει μια σκιά. Η σκιά της αρχέγονης φλόγας της ύπαρξης. Οι Χαϊνηδες προειδοποιούν: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύονται από τα παιδιά που κρύβουν μέσα τους.

Χαΐνηδες, Πάνος Μουζουράκης, Βάσια Βουγιουκλή - Κεφάτα, ατμοσφαιρικά ταξίδια σε Ανατολή και Δύση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

2. Πάνος Μουζουράκης από Παρασκευή 1 Απριλίου Σταυρός του Νότου Club

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι εμφανίσεις του, το Δεκέμβριο στο Σταυρό του Νότου club, ο Πάνος Μουζουράκης επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» τις Παρασκευές 1, 8, 15 και 22 Απριλίου. Ο Πάνος Μουζουράκης με την ξεχωριστή φωνή και σκηνική του παρουσία θα ερμηνεύσει τραγούδια που προέρχονται από την προσωπική του δισκογραφία, από ξένη, αλλά και τη δισκογραφία φίλων του, που σέβεται και αγαπάει. Μέσα στο πρόγραμμα όμως, πέρα από τα τραγούδια υπάρχει και διάδραση, προφορικός λόγος, εξήγηση γιατί γίνεται όλο αυτό, αλλά και προβληματισμοί, που βγαίνουν χιουμοριστικά με τη βοήθεια του κειμένου που έχει γράψει η Κάτια Κισσονέγρη.
«Δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που είχατε δει τον Δεκέμβριο, γιατί σέβομαι την ανάγκη του κοινού για αλλαγή και το ότι ζούμε σε μια εποχή, που οι αλλαγές είναι αναγκαίες για αυτό, θα βάλω το...μπλε πουκάμισο για τις εμφανίσεις αυτές» λέει με χιούμορ. Τις εμφανίσεις αυτές πραγματοποιεί με την συμμετοχή της μπάντας του, τον Δημήτρη Φροσύνη στο μπάσο, τον Μιχάλη Κατσαρό στα πλήκτρα, τον Γρηγόρη Ντάνη στην κιθάρα, τον Βαγγέλη Κοτζαμπάση στα τύμπανα και τον Αντώνη Κονταρά στα video.

Χαΐνηδες, Πάνος Μουζουράκης, Βάσια Βουγιουκλή - Κεφάτα, ατμοσφαιρικά ταξίδια σε Ανατολή και Δύση [εικόνες] | iefimerida.gr 2

3. Βάσια Βουγιουκλή, «Ανατολικά της Δύσης», 5 Απριλίου, στον Σταυρό του Νότου Plus+

Εδώ έχουμε ένα άλλο στυλ τραγουδιών. Ατμοσφαιρικά παραδοσιακά ελληνικά, σύγχρονα αλλά και ανατολίτικα, όλα στο πνεύμα που ορίζει αυτή η ιδιότυπη μουσική σχέση της Ανατολής με τη Δύση. Με άλλα λόγια: τραγούδια και μουσικές των Night Ark, Madredeus, Γιώργου Καζαντζή, Αντώνη Απέργη, Απόστολου Καλδάρα θα ταξιδέψουν τον θεατή από τα σοκάκια της Σμύρνης μέχρι την Πορτογαλία.
Η Βάσια Βουγιουκλή, χορεύτρια, μουσικός (παίζει ούτι και νέι) και τραγουδίστρια, μόλις κυκλοφόρησε δύο σινγκλ, ενδεικτικά της μουσικής που επιλέγει ως ερμηνεύτρια: Σιγά-σιγά (σε μουσική-στίχους Γιάννη Νικολάου) και Προσφυγάκι (παλιό σμυρναίικο του Βαγγέλη Παπάζογλου σε διασκευή του Ορέστη Πλακίδη).
Στην παράσταση «Ανατολικά της Δύσης» στον Σταυρό του Νότου Plus+ στις 05 Απριλίου, θα εμφανιστούν μαζί της ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο, ο Αρης Κονιδάρης στην κιθάρα, ο Οδυσσέας Στεφανής στα κρουστά και ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, ο οποίος θα ερμηνεύσει ορισμένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του (Κλειδιά, Ανοιξη κ.α.)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ: Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Αθήνα, τηλ. 210 9226975
Ωρα προσέλευσης: 22.30
Είσοδος: 12 ευρώ με ποτό

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ