Μιχελογιαννάκης: Στήριξη αλλά και προβληματισμός για τη συμμετοχή ΛΑΟΣ - iefimerida.gr

Μιχελογιαννάκης: Στήριξη αλλά και προβληματισμός για τη συμμετοχή ΛΑΟΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενστάσεις για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου εκφράζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του κόμματος αυτού αντίθετες στις αρχές και την κοσμοθεωρία του. Παρόλα αυτά σημειώνει ότι στηρίζει την κυβέρνηση.Ειδικότερα, ο κ. Μιχελογιαννάκης μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Μετά τη σύγχυση των προηγούμενων ήμερων, με περισσότερη νηφαλιότητα, καταλαβαίνω ότι η κορυφαία πράξη του δημοψηφίσματος θα έφερνε ένα δεδικασμένο όπλο στην Ευρώπη, που πολεμήθηκε από τις αγορές μιας και η αυτοδιάθεση των λαών είναι επικίνδυνη για αυτές. Το διάγγελμα Παπανδρέου για θεσμική λύση μεταβατικής κυβέρνησης δεν ερμηνεύτηκε από τον κόσμο ως ασπίδα και μονό, προστασίας του πολιτικού συστήματος, αλλά επικράτησε η τεχνοκρατική και όχι πολιτική αντίληψη. Παρόλα αυτά είμαι πεπεισμένος ότι το εγχείρημα της μεταβατικής κυβέρνησης είναι μονόδρομος.

Όμως επειδή πάντοτε στη ζωή μου υπερισχύει η ιδεολογία και όχι η ιδιοτέλεια δεν μπορώ να μην δηλώσω δημόσια την ένστασή μου για την παρουσία ακραίων ιδεολογικών χώρων μέσα στο μεταβατικό σχήμα, όπως του ΛΑΟΣ, τα οποία είναι αντίθετα και στις αρχές μου και στην κοσμοθεωρία μου.

Είμαι σίγουρος ότι αν το διακύβευμα της εθνικής σωτηρίας δεν ήταν τόσο ισχυρό, αν η επικράτηση της λογικής και όχι του συναισθήματος δεν ήταν τόσο αναγκαία, αν η επιθυμία να πετύχουν επιτέλους συνεργασία υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις δεν ήταν τόσο απαραίτητη, αν η διαφύλαξη του υγιούς πολιτικού συστήματος και η αναμόρφωσή του έναντι καλοθελητάδων εκτός του πολιτικού συστήματος, τεχνοκρατών, εντολοδόχων συμφερόντων, δεν αποτελούσε για μένα θέμα αρχής, θα ήμουν πραγματικά σε πολύ δύσκολη θέση στο να συμμετάσχω κι εγώ με την ψήφο μου στη συγκατοίκηση με ακραίους ιδεολογικούς χώρους.

Στραγγίζω για τα παραπάνω την ψυχή μου και ψηφίζω, καταθέτοντας όμως και δημόσια τις ενστάσεις μου. Άλλωστε, πολιτική δεν είναι μόνο διαχείριση, πολιτική είναι και ιδεολογία και συναίσθημα.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ