Ελληνικός Χρυσός: Κανονικά το έργο στην Ολυμπιάδα μετά το «πράσινο φως» από το ΥΠΕΝ - iefimerida.gr

Ελληνικός Χρυσός: Κανονικά το έργο στην Ολυμπιάδα μετά το «πράσινο φως» από το ΥΠΕΝ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην έγκριση της άδειας εγκατάστασης του νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου Εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η έγκριση αυτή, που αφορά σε ένα έργο προϋπολογισμού 36,5 εκατ. ευρώ έρχεται λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που είχε θέσει η Ελληνικός Χρυσός για λάβει την άδεια εγκατάστασης, πριν προχωρήσει στην αναστολή των εργασιών κατασκευής και ανάπτυξης στο έργο της Ολυμπιάδας, στο οποίο σήμερα απασχολούνται 500 εργαζόμενοι.

Ελληνικός Χρυσός: Κανονικά το έργο στην Ολυμπιάδα μετά το «πράσινο φως» από το ΥΠΕΝ | iefimerida.gr 0

Στη δεύτερη φάση του έργου της Ολυμπιάδας, το υπόγειο μεταλλείο είναι έτοιμο για την παραγωγή μεταλλεύματος ποσότητας 385.000 τόνων περίπου ετησίως. Από το πρώτο τρίμηνο του 2017, το μετάλλευμα από το μεταλλείο θα κατεργάζεται στο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας, του οποίου η ανακατασκευή κόστους 55 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Ελληνικός Χρυσός: Κανονικά το έργο στην Ολυμπιάδα μετά το «πράσινο φως» από το ΥΠΕΝ | iefimerida.gr 1

Η Ελληνικός Χρυσός
Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» εκφράζει την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της έκδοσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας των αδειών ρουτίνας που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για το έργο της Ολυμπιάδας.Οπως αναφέρεται από το γραφείο τύπου της εταιρίας το έργο μπορεί πλέον να συνεχιστεί κανονικά, έτσι ώστε από το πρώτο τρίμηνο του 2017, το μετάλλευμα (385.000 τόνων περίπου ετησίως) που θα παράγεται από το συγκεκριμένο μεταλλείο να κατεργάζεται στο ανακατασκευασμένο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη προσήλωσή της στη συνέχιση και την ολοκλήρωση της επένδυσης στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, η άδεια χορηγείται για ένα έτος, από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης, με όρους και περιορισμούς. Μεταξύ άλλων, η διάταξη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων πρέπει να ανταποκρίνεται στα στοιχεία της οικονομοτεχνικής μελέτης και στα θεωρημένα από την Υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος σχεδιαγράμματα.

Επίσης, η εταιρεία κατά την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του θέματος πρέπει να λαμβάνει κάθε μέτρο για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ