O μακελάρης του Όσλο εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου - iefimerida.gr

O μακελάρης του Όσλο εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου

Όσλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία από την οποία έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, πρώτη φορά παρουσία κοινού, και παραδέχθηκε τις πράξεις του, όμως αρνήθηκε να δηλώσει ένοχος.

Ο Μπράιβικ, που φορούσε ένα σκούρο κοστούμι, με ήρεμη φωνή αποπειράθηκε να καταφερθεί εναντίον του δικαστηρίου, όμως ο δικαστής τον διέκοψε.

«Είμαι στρατιωτικός διοικητής του αντιστασιακού κινήματος της Νορβηγίας και των Ναϊτών Ιπποτών της Νορβηγίας. Δεν αναγνωρίζω την αρμοδιότητα του δικαστηρίου επειδή έχει λάβει εντολή από οργανισμούς που υποστηρίζουν την ιδεολογία του μίσους που επιθυμεί την αποδόμηση της νορβηγικής κοινωνίας και επειδή υποστηρίζει την πολυπολιτισμικότητα. Αναγνωρίζω τις πράξεις, όμως δεν δηλώνω ένοχος», είπε ο Μπράιβικ.

Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που οι συγγενείς των θυμάτων των δύο επιθέσεων, αλλά και ο Τύπος είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τον Μπράιβικ να μιλά ενώπιον του δικαστηρίου. Περίπου 120 άνθρωποι ήταν παρόντες στην αίθουσα, ενώ εκατοντάδες άλλοι είχαν συρρεύσει σε γειτονικές αίθουσες απ' όπου παρακολουθούσαν μέσω βίντεο την ακροαματική διαδικασία.

Όπως αναμενόταν, το δικαστήριο αποφάσισε να παρατείνει την κράτηση του Μπράιβικ και είναι πιθανό να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να δικαστεί, ίσως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ