Μητροπολίτης Πατρών: Τα προσφυγόπουλα στην Ειδομένη «βόσκουν» χορτάρι [βίντεο] - iefimerida.gr

Μητροπολίτης Πατρών: Τα προσφυγόπουλα στην Ειδομένη «βόσκουν» χορτάρι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δραματική κατάσταση την οποία βιώνουν οι προσφυγες και τα μικρά παιδιά στην Ειδομένη περιέγραψε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσόστομος, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, στην οποία υπάγεται στην Ειδομένη τους μετέφερε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό.

«Τα παιδιά βόσκουν χορτάρι και οι μητέρες βρίσκουν τενεκέδες από αυτούς που πετάμε, βάζουν νερό μέσα και χορτάρια και τα βάζουν στη φωτιά για να βράσουν και να φάνε» είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε ο Μητροπολίτης: «Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί εκεί. Μας προσβάλλει ως ανθρώπους αυτή η εικόνα και δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ