Τι θα δούμε το καλοκαίρι στην Επίδαυρο - Υπό την επιμέλεια του Στάθη Λιβαθινού [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι θα δούμε το καλοκαίρι στην Επίδαυρο - Υπό την επιμέλεια του Στάθη Λιβαθινού [εικόνες]

Φωτογραφίες Πάτροκλος Σκαφίδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις οι καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού που θα πάνε Επίδαυρο. Αυτό είναι και το πρώτο πρόγραμμα με τη σφραγίδα του Στάθη Λιβαθινού.

Με ανοιξιάτικη διάθεση, γλάστρες με μυρωδάτη λεβάντα, δύο κυρίες (Λυσιστράτη, Αντιγόνη) και έναν Οιδίποδα, το Εθνικό Θέατρο υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική σεζόν.
Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου, η Επίδαυρος και το Ηρώδειο είναι χώροι δημιουργίας, πρόκλησης, προτάσεων και ρίσκου και όχι παραστάσεων εκ του ασφαλούς και με αυτό το σκεπτικό παρουσίασε σήμερα το καλοκαιρινό πρόγραμμα, μιλώντας για ένα «διαφορετικό» ρεπερτόριο. Η θεατρική παιδεία με την ευρύτερη έννοια, αποτελεί την αιχμή του προγράμματος.
Ο Στάθης Λιβαθινός μίλησε για «διαφορετικές προτάσεις» που συμβαδίζουν με τα θέατρα της Ευρώπης και την επιθυμία που έχει εκφράσει και στο παρελθόν, για «θέατρο συνόλου».

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή-Πρεμιέρα 15 & 16 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Τι θα δούμε το καλοκαίρι στην Επίδαυρο - Υπό την επιμέλεια του Στάθη Λιβαθινού [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η πρώτη κάθοδος του Εθνικού στην Επίδαυρο έχει οριστεί για τις 15 & 16 Ιουλίου με την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Παράσταση σε συνεργασία του Εθνικού με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Το έργο παρουσιάζεται σε νέα μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, με έναν ποικιλόμορφο θίασο: Μπέτυ Αρβανίτη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Δημήτρης Λιγνάδης, Κώστας Καστανάς Αντώνης Κατσαρής (από Θ.Ο.Κ.), Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Μαρία Κωνσταντά, Βασίλης Μαγουλιώτης, Περικλής Μουστάκης, Νίκος Μπουσδούκος, Αστέρης Πελτέκης (από ΚΘΒΕ), Μαρία Σκούντζου, Ευτυχία Σπυριδάκη, Λυδία Τζανουδάκη, Στέλα Φυρογένη (από Θ.Ο.Κ.), Αντωνία Χαραλάμπους (από Θ.Ο.Κ.), Γιάννης Χαρίσης (από ΚΘΒΕ)

«Οιδίπους Τύρανος» του Σοφοκλή 29 & 30 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Τι θα δούμε το καλοκαίρι στην Επίδαυρο - Υπό την επιμέλεια του Στάθη Λιβαθινού [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης
Το μεγάλο στοίχημα του Εθνικού. Ένα πρότζεκτ-συμπαραγωγή με ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου υπό τις οδηγίες ενός σημαντικού Λιθουανού σκηνοθέτη. Το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζει τον «Οιδίποδα τύραννο» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας. Το ελληνικό κοινό έχει ήδη χειροκροτήσει δουλειές του στο Βadminton, τη «Μασκαράτα» και τον «Θείο Βάνια». Μία δίγλωσση παράσταση που θα έχει Ρώσους ηθοποιούς με τον Βίκτωρ Ντομπρονράβοφ στον κεντρικό ρόλο και Έλληνες στο χορό.

«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, 5 & 6 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Τι θα δούμε το καλοκαίρι στην Επίδαυρο - Υπό την επιμέλεια του Στάθη Λιβαθινού [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η Λυσιστράτη είναι η τρίτη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Ο Στάθης Λιβαθινός τη χαρακτήρισε «μία καινούργια διατύπωση του Αριστοφάνη, με όποιο ρίσκο».
Η ρηξικέλευθη ματιά του σκηνοθέτη συναντά για πρώτη φορά τον μεγάλο κωμικό ποιητή, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών. Γιάννης Βογιατζής, Αθηνά Δημητρακοπούλου Λένα Δροσάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άννα Κλάδη, Λένα Κιτσοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Ειρήνη Μαρκή, Αθηνά Μαξίμου, Γιώργος Μπινιάρης, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Νικολούζου Θέμης Πάνου, Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρίνα Σάττι, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Χάρης Τσιτσάκης, Αιμίλιος Χειλάκης. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ