Συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών... χωρίς Μουρμούρα - iefimerida.gr

Συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών... χωρίς Μουρμούρα

Γιάννης Μουρμούρας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, αφού όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά. Προϋπολογισμός, προγραμματικές δηλώσεις και φορολογικό είναι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων αλλά αυτό που αναμφίβολα προκαλεί αίσθηση είναι η κραυγαλέα απουσία του νέου υφυπουργού Γιάννη Μουρμούρα, ο οποίος φαίνεται ότι έχει επιλέξει να απέχει, επιβεβαιώνοντας σχετικά τις κακές γλώσσες.

Το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ παίχθηκε το πρωί του Σαββάτου, οπότε είχε προγραμματιστεί η πρώτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τη νέα διευρυμένη του σύνθεση. Ωστόσο, το επιτελείο συσκέφθηκε τελικά με την ίδια ακριβώς σύνθεση, αφού ο κ. Μουρμούρας επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν έδωσε το παρόν, απουσία που δεν άφησε ασυγκίνητο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του. Τα πράγματα φαίνεται ότι ξεκαθάρισαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο κ. Μουρμούρας ανέλαβε επισήμως το χαρτοφυλάκιο των αρμοδιοτήτων του και συγκεκριμένα τη νεοσυσταθείσα Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις κακές γλώσσες που έλεγαν από τη Παρασκευή κιόλας, ότι η παρουσία του κ. Μουρμούρα και κατ' επέκταση της Ν.Δ. στο υπουργείο Οικονομικών, θα είναι τυπικού και μόνο χαρακτήρα, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί τη παραμικρή εμπλοκή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ