Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος ιδρύουν νέο κόμμα -ΕΘΝ.Ο.Σ. το όνομά του, ποιοι θα συμμετέχουν - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος ιδρύουν νέο κόμμα -ΕΘΝ.Ο.Σ. το όνομά του, ποιοι θα συμμετέχουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να επανέλθουν στην πολιτική ζωή μέσω ενός νέου κόμματος θα επιχειρήσουν οι Γιώργος Καρατζαφέρης, Τάκης Μπαλτάκος και άλλα στελέχη της Δεξιάς που έχουν μείνει χωρίς κομματική στέγη, όπως ο προσφάτως διαγραφείς από τη ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν την ίδρυση ενός νέου καθαρόαιμου δεξιού κόμματος, που θα επιχειρήσει να καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή.

Οσον αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό του νέου αυτού κόμματος, οι πρωτεργάτες κάνουν λόγο για ένα κόμμα τύπου Σαρκοζί ή σαν αυτό των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών, ενώ η ρητορική του θα είναι αντιμνημονιακή και ευρωσκεπτικιστική. Μάλιστα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει χαρακτηρίσει το νέο αυτό κόμμα «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς».

Και αυτό γιατί το νέο κόμμα θα χτιστεί βάσει του οργανωτικού μοντέλου του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου των συνιστωσών και θα υπαχθούν σε αυτόν υφιστάμενα κόμματα, κινήσεις, οργανώσεις και στελέχη που θα προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς. Βασική συνιστώσα του νέου αυτού δεξιού κόμματος θα είναι ο ΛΑΟΣ, ενώ θα συμμετέχει και ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» που αποτελείται κατά κύριο λόγο από απόστρατους αξιωματικούς και συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014.

Το επικρατέστερο όνομα αυτού του κόμματος, που αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές του επόμενου, είναι «Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός» (ΕΘΝ.Ο.Σ.). Παραμένει άγνωστο ποιός θα τεθεί επικεφαλής και ποιό ρόλο πιθανόν θα διαδραματίσει ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος έχει ερίσματα στον χώρο των στρατιωτικών.

Οσον αφορά τα ονόματα που ακούγονται ότι θα συμμετέχουν στον νέο αυτό πολιτικό φορέα, είναι, εκτός του Φαήλου Κρανιδιώτη, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Νίκος Νικολόπουλος, ενώ συζητήσεις γίνονται για τη συμμετοχή του Βύρωνα Πολύδωρα, του Χρήστου Ζώη, του Παναγιώτη Ψωμιάδη και άλλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ