Oι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες των Σκοπίων –Η κόλαση του Tabanovce [εικόνες] - iefimerida.gr

Oι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες των Σκοπίων –Η κόλαση του Tabanovce [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες που πήραν τον Δρόμο των Βαλκανίων δεν εγκλωβίστηκαν χιλιάδες άνθρωποι μόνο στην Ειδομένη, από την ελληνική πλευρά.


Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι και από την πλευρά των Σκοπίων. 1.500 άτομα ζουν σήμερα στην σκοπιανή Ειδομένη, στο κέντρο της Tabanovce.
Οι άνθρωποι αυτοί κατόρθωσαν να περάσουν την Ειδομένη και πήραν το τρένο για τη Γευγελή. Εκεί τους συγκέντρωσαν στο κέντρο του Tabanovce, το οποίο ξεχειλίζει από πρόσφυγες και μετανάστες. Οι άνθρωποι ζουν κάτω από λευκές τέντες και μερικά καταλύματα, στριμωγμένοι σαν τα ποντίκια. Οι συνθήκες ζωής είναι αβάσταχτες μέσα στο κρύο και τη βροχή, μέσα στη λάσπη.

Oι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες των Σκοπίων –Η κόλαση του Tabanovce [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Oι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες των Σκοπίων –Η κόλαση του Tabanovce [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Oι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες των Σκοπίων –Η κόλαση του Tabanovce [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Oι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες των Σκοπίων –Η κόλαση του Tabanovce [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Το εν λόγω κέντρο είχε σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες για μερικές ώρες αλλά όταν τα σύνορα έκλεισαν, όλοι εγκλωβίστηκαν εκεί.
Η αναπληρώτρια διευθύντρια της UNICEF στα Σκόπια, Raja M’Séfer Berrada, δηλώνει: «Πρόκειται κυριολεκτικά για παγίδα, γιατί τους επέτρεψαν να έρθουν ως την ΠΓΔΜ, αλλά δεν ξέρουν τι θα απογίνουν αύριο».
Σε αυτό το no man’s land μεταξύ Σκοπίων και Σερβίας τα πράγματα είναι σοβαρά γιατί οι αστυνομίες των δύο χωρών δεν επιτρέπουν καμία κίνηση στους μετανάστες, οι οποίοι έκαναν απεργία πείνας και δίψας την Κυριακή 20 μαρτίου.

Oι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες των Σκοπίων –Η κόλαση του Tabanovce [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Oι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες των Σκοπίων –Η κόλαση του Tabanovce [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παγίδα σκόπια πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ