Στιλ και τρόπος ζωής από τα 60s -Τα style icons δίνουν μαθήματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Στιλ και τρόπος ζωής από τα 60s -Τα style icons δίνουν μαθήματα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε δεκαετία ξεχωρίζει για τον δικό της λόγο, τα '60s, ωστόσο, λάμπουν για την δικό τους μοναδικό στίγμα. Απελευθέρωση, ζωντάνια, αμφισβήτηση και αντικομφορμισμός σε όλο τους το μεγαλείο «χαράσσουν» τη γενιά που ενηλικιώνεται.

Η μόδα βρέθηκε στο επίκεντρο και έδωσε στις γυναίκες την ανεξαρτησία και την σεξουαλική απελευθέρωση, που τόσο ήθελαν. Τα style icons της εποχής παρέδωσαν τα δικά τους μαθήματα και πλέον περίπου 50 χρόνια μετά, διδάσκουν στις γυναίκες όχι μόνο στυλ αλλά και τρόπο ζωής.

Αγκαλιάστε το αγοροκόριτσικο που κρύβεται μέσα σας

Τα '60s αγκάλιασαν το gamine, το κορίτσι, δηλαδή, που είχε πονηριά και αγορίστικη γοητεία. Το στυλ της Οντρει Χέμπορνη στο «Διακοπές στη Ρώμη» αντιγράφηκε από την Τζέιν Μπίρκιν μέχρι την Twiggy.

Για να αποκτήσετε το συγκεκριμένο λουκ, ακολουθήστε τα παρακάτω τρία βήματα.

  • Εφαρμόστε μαύρο eyeliner σε άφθονη ποσότητα
  • Επενδύστε σε ένα αβίαστο, εύκολο χτένισμα, κόβοντας τα μαλλιά
  • Το σημαντικότερο: αποκτήστε ξένοιαστη και παιχνιδιάρικη διάθεση

Μη φοβάστε να είστε σέξι

Η δεκαετία αυτή σηματοδότησε την έναρξη της σεξουαλικής επανάστασης, κυρίως για τις γυναίκες. Οι φοιτητικές διαδηλώσεις, ο φεμινισμός του δεύτερου κύματος και η πρόσφατη διαθεσιμότητα των αντισυλληπτικών έφεραν τεράστιες αλλαγές.

Το 1965, η σχεδιάστρια Μέρι Κουάντ έφερε το μίνι φόρεμα στη ζωή των γυναικών και τις μπότες πάνω από το γόνατο. Τα κορίτσια απελευθερώθηκαν από τις κάλτσες, που κρατιόντουσαν στις ζαρτιέρες και φόρεσαν καλσόν, ενώ το see through και το δέρμα έγιναν must.

Μετά από χρόνια αγώνων, οι γυναίκες αποκτούσαν την ανεξαρτησία τους, ντύνονταν και συμπεριφερόντουσαν, όπως ακριβώς ήθελαν.

Στιλ και τρόπος ζωής από τα 60s -Τα style icons δίνουν μαθήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αφήστε τη μουσική να γίνει ομιλία

Τότε γεννήθηκαν τα αστέρια της ροκ. Η λεγόμενη «βρετανική εισβολή» με τους Beatlew, τους Rolling Stones και τους The Who έκανε το «μπαμ» με μια αντι-κουλτουριάρικη διάθεση. Τζον Λένον και Μικ Τζάγκερ επηρέασαν, όχι μόνο τη μουσική, αλλά και τη μόδα και το lifestyle. Οι μουσικοί αυτοί είχαν μια πολιτική, ανατρεπτική στάση, που έλαμψε, απελευθερώνοντας τα μυαλά των συνομηλίκων τους.

Στιλ και τρόπος ζωής από τα 60s -Τα style icons δίνουν μαθήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Με έμπνευση από το διάστημα

Η διαστημική κούρσα, που ξεκίνησε το 1955, πυροδότησε μια παγκόσμια γοητεία για το τι βρίσκεται έξω από τον δικό μας κόσμο. Σταρ Τρεκ, 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος άφησαν το δικό τους στίγμα. Μήπως, λοιπόν, είναι η ώρα να βγάλετε το PVC σακάκι σας και τα τετράγωνα γυαλιά ηλίου, από την ντουλάπα σας;

Στιλ και τρόπος ζωής από τα 60s -Τα style icons δίνουν μαθήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ελάτε σε επαφή με την πατριωτική σας πλευρά

Ο πατριωτισμός ήταν βέβαια διαδεδομένος σε όλο το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, που βρέθηκε ανάμεσα σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Ωστόσο, στη δεκαετία του '60, οι νέοι ήταν υπερήφανοι για τη χώρα τους, για έναν διαφορετικό λόγο: ήθελαν να χαράξουν μια νέα κατεύθυνση στη μόδα, τη μουσική, τη λαϊκή κουλτούρα σε παγκόσμια κλίμακα.

Βλέποντας τις φωτογραφίσεις μόδας της Vogue, παρατηρούμε βρετανικά σύμβολα, όπως τηλεφωνικούς θαλάμους, λεωφορεία, ακόμα και την παμπ Union Jacks. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως η τότε νέα γενιά ήταν περήφανη για την κληρονομιά της και οδηγούνταν από τη συλλογική δημιουργικότητα.

Στιλ και τρόπος ζωής από τα 60s -Τα style icons δίνουν μαθήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Στιλ και τρόπος ζωής από τα 60s -Τα style icons δίνουν μαθήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δεκαετία 60 style icon έμπνευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ