Αγρότες αποδοκίμασαν την Αννα Βαγενά στο Κιλελέρ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αγρότες αποδοκίμασαν την Αννα Βαγενά στο Κιλελέρ [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επεισοδιακά» εξελίχθηκε στο Κιλελέρ o εορτασμός της επετείου των 106 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών. Αγρότες που παρέστησαν επιτέθηκαν φραστικά στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, η οποία έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση.

Οι λίγοι αγρότες, προερχόμενοι οι περισσότεροι από το μπλόκο των Τεμπών, πριν την έναρξη της εκδήλωσης είχαν τοποθετήσει συμβολικά 10 τρακτέρ πίσω από τον χώρο του «μνημείου του Αγρότη».

Οπως σημειώνει το onlarissa.gr, πριν ανέβει η κ. Βαγενά στο βήμα, ο εκπρόσωπος των αγροτών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης μετέφερε την επιθυμία των αγροτών να μην διαβαστεί ο λόγος, που απέστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Την ώρα που ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, η οποία παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, άρχισαν να κορνάρουν, με ένα μάλιστα από τα τρακτέρ να προωθείται δίπλα ακριβώς στο μνημείο με αποτέλεσμα να μην την αφήνουν να μιλήσει. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη και επανειλημμένη αντίδραση της κ Βαγενά, η οποία ζήτησε την προστασία της Περιφερείας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ που συνδιοργάνωναν την εκδήλωση, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να παρεμβαίνει δύο φορές προς τους αγρότες ζητώντας τους να χαμηλώσουν τους τόνους αλλά οι ίδιοι επέμειναν, ζητώντας από την εκπρόσωπο της κυβέρνησης να μην μιλήσει.

Λίγο αργότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πρωτοφανή κίνηση, γιούχαρε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό την ώρα που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή επέτειος δεν είναι «πασαρέλα λόγων» και ότι καλούνται όλοι να πάρουν ένα όρκο τιμής για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής με όλες τους τις δυνάμεις. Όπως υπογράμμισε η λύση είναι μία: Να υπάρξει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, μία επανεκκίνηση με διαδικασίες παραγωγής και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί το ίδιο υφεσιακό μοντέλο τότε αυτό οδηγεί στον γκρεμό. «Η παραγωγή και η κτηνοτροφία μειώνονται επικίνδυνα και αυτό σημαίνει ότι χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας δε αναφορά στο προσφυγικό, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες απέδειξαν τον ανθρωπισμό τους αλλά δεν είναι τα «κορόιδα της Ευρώπης» και η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα «εδώ και τώρα» για το προσφυγικό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν βουλευτές του νομού ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους, δήμαρχοι και λοιποί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των αγροτών και των στρατιωτικών αρχών. Άνοιξε με επιμνημόσυνη δέηση και ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών.

Αγρότες αποδοκίμασαν την Αννα Βαγενά στο Κιλελέρ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Αγρότες αποδοκίμασαν την Αννα Βαγενά στο Κιλελέρ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Αγρότες αποδοκίμασαν την Αννα Βαγενά στο Κιλελέρ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Αγρότες αποδοκίμασαν την Αννα Βαγενά στο Κιλελέρ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Αγρότες αποδοκίμασαν την Αννα Βαγενά στο Κιλελέρ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγρότες Άννα Βαγενά Κιλελέρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ