Τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα φτάσουν στο λιμάνι της Ελευσίνας - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα φτάσουν στο λιμάνι της Ελευσίνας

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα φτάσουν το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι της Ελευσίνας από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα καταπλεύσει με 1.453 άτομα από τη Μυτιλήνη και το «Blue Star Patmos» με 635 από τη Χίο.

Αρχικά, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε προγραμματιστεί να φτάσει στο λιμάνι της Καβάλας, ωστόσο, υπήρξε αλλαγή σχεδιασμού, με αποτέλεσμα να αναμένεται στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Μετά την αποβίβαση, πρόσφυγες και μετανάστες θα οδηγηθούν με πούλμαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Το πρωί στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το καταμαράν «Τera Jet» με 1169 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο που μεταφέρθηκαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο «Ελληνικό».

Παράλληλα, 300 μετανάστες και πρόσφυγες παρέλαβε από το λιμάνι της Χίου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» που έχει καταπλεύσει ήδη στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το πλοίο αφού παραλάβει μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για το λιμάνι της Καβάλας.

Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά 4.458 άτομα στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες λιμάνι Ελευσίνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ