Νέα στοιχεία έδωσε ο Φαλτσιανί στους οικονομικούς εισαγγελείς - Για λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς - iefimerida.gr

Νέα στοιχεία έδωσε ο Φαλτσιανί στους οικονομικούς εισαγγελείς - Για λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία και μάλιστα όχι μόνο για την λίστα Λαγκάρντ, έδωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς, ο Ερβέ Φαλτσιανί.

Στη νέα, δεύτερη συνάντηση που είχαν μαζί του στο Παρίσι, η Ε.Τουλουπάκη, ο Χ. Τζούρας και ο Γ. Καλούδης, το πρόσωπο-κλειδί των λιστών, έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσαν οι εισαγγελείς, αλλά και επιπλέον πληροφορίες για συγκεκριμένους καταθέτες, τόσο από την λίστα Λαγκάρντ όσο και από την τελευταία λίστα που ήρθε στη χώρα μας από το κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας, γνωστή και ως λίστα Μπόργιανς.

Οι πληροφορίες του Ερβέ Φαλτσιανί είναι ιδιαίτερα χρήσιμες αφού διετέλεσε υπάλληλος της HSBC σε πόστα που έμαθε καλά τις πρακτικές του χρηματοπιστωτικού συστήματος για την συγκάλυψη του πλούτου αλλά και την αποφυγή της φορολόγησής του.

Οι εισαγγελείς έφτασαν στο Παρίσι την Τετάρτη και οι πληροφορίες λένε ότι επιστρέφουν σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν 2 ημέρες στη διάθεσή τους για να τον «εξετάσουν» και να πάρουν όποια πληροφορία χρειάζονται από τον Γάλλο πληροφοριοδότη.

Οι εισαγγελείς πέταξαν στη Γαλλία μετά από εντολή του προϊσταμένου οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ενώ πριν από λίγους μήνες είχαν βρεθεί στο Παρίσι στο πλαίσιο της έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης με σκοπούς το ξέπλυμα χρήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ