Γερμανικά ΜΜΕ: «Ο κατάλληλος άνθρωπος, αλλά το λάθος υπουργικό συμβούλιο» - iefimerida.gr

Γερμανικά ΜΜΕ: «Ο κατάλληλος άνθρωπος, αλλά το λάθος υπουργικό συμβούλιο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποσπάσματα της συγχαρητήριας επιστολής της καγκελαρίου Μέρκελ προς τον Έλληνα ομόλογό της αναπαράγονται τις τελευταίες μέρες από το γερμανικό Τύπο, ο οποίος με εκτενή δημοσιεύματα σκιαγραφεί το προφίλ του νέου Έλληνα πρωθυπουργού καθώς και την περιορισμένη δυνατότητα δράσης του.

«Αυτό που αναμένει ολόκληρη η ευρωζώνη είναι η γρήγορη εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών μέτρων» φέρεται να έγραψε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στη συγχαρητήρια επιστολή της.

Το DerSpiegel παρουσιάζει στην ηλεκτρονική του έκδοση τη θέση του νέου Έλληνα πρωθυπουργού ως «ισχυρή» ενώ χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδήμο ως «σκληρό διαπραγματευτή», καθώς εξανάγκασε τα ελληνικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Με καλά λόγια για το νέο πρωθυπουργό εκφράζεται και το εκδοτικό συγκρότημα Springer, το οποίο όμως κρατά επιφυλάξεις ως προς την κυβέρνηση ως σύνολο. Σε σχετικό άρθρο που τιτλοφορείται «Ο κατάλληλος άνθρωπος, αλλά το λάθος υπουργικό συμβούλιο», περιγράφονται οι περιορισμένες δυνατότητες δράσης του κ. Παπαδήμου, ο οποίος είναι δέσμιος των κυβερνητικών κομμάτων.

Στη σύνθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης αναφέρεται και η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild, η οποία υποστηρίζει ότι δια του ΛΑ.Ο.Σ συμμετέχουν στην κυβέρνηση αντισημίτες. Στο ίδιο άρθρο ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων Γερμανίας, DieterGraumann, εκφράζει την άποψη, «ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι πολύ δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την ελληνική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ