Λαγκάρντ: Τα αρνητικά επιτόκια, όφελος για την παγκόσμια οικονομία - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Τα αρνητικά επιτόκια, όφελος για την παγκόσμια οικονομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ των αρνητικών επιτοκίων τάχθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρισκόταν σε χειρότερη φάση, δίχως τις πρωτοβουλίες των κεντρικών τραπεζών.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά τη διάρκεια συνέντευξή της στο πρακτορείο Bloomberg είπε χαρακτηριστικά «Θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη θέση σήμερα» και εκτίμησε ότι τόσο ο πληθωρισμός όσο και η ανάπτυξη θα ήταν «σε σαφώς χαμηλότερο» επίπεδο. «Τα αρνητικά επιτόκια ήταν μία θετική πράξη από τις κεντρικές τράπεζες» πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Αναφερόμενη στην κινεζική οικονομία, η Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ είναι πιθανόν να αναθεωρήσει προς τα πάνω την εκτίμησή του για ρυθμό ανάπτυξης 6,3%, λόγω των σχεδιαζόμενων οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων στήριξης. Η πρόβλεψη μπορεί να αυξηθεί «λίγο περισσότερο» μετά την αξιολόγηση του οικονομικού πακέτου, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, δήλωσε. «Πιστεύουμε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Εάν αυτές οι μεταρρυθμίσεις εφαρμοσθούν και τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν κατευθυνθούν προς τους πιο αποτελεσματικούς μοχλούς στις κοινωνίες», τότε η συνταγή θα είναι πολύ καλή για να συνεχίσει η Κίνα να έχει μία ποιοτική ανάπτυξη», σημείωσε η Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λαγκάρντ αρνητικά επιτόκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ