Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις πραγματικά έναν χωρισμό - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις πραγματικά έναν χωρισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει άπειρες θεωρίες για το πώς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, ωστόσο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα.

Σύμβουλοι σχέσεων εξηγούν στην ιστοσελίδα Elite Daily πως χωρίζοντας δεν σημαίνει ότι χάνεις και το άλλο σου μισό. «Όταν γνωρίζεις κάποιον, υποτίθεται πως είσαι μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα, η οποία θέλει να μοιραστεί μέρος της ζωής του με έναν άλλο άνθρωπο».

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις πραγματικά έναν χωρισμό | iefimerida.gr 0

Έτσι, «οι φράσεις "Βρήκα το άλλο μου μισό" ή "Αυτό το άτομο με ολοκληρώνει" στην πραγματικότητα δεν ευσταθούν», επισημαίνει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, David Sbarra.

Οι συμβουλές του τύπου «βρες κάποιον άλλον, πέρνα πολύ χρόνο με τους φίλους σου, διάγραψέ τον από τα social media (και το μυαλό σου) κ.τ.λ.» μπορεί να είναι προσωρινές λύσεις, αλλά δεν διαρκούν για πάντα.

Ο μόνος τρόπος, όσο κλισέ και αν ακουστεί, είναι να αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου και να τον βάλεις πάνω απ' όλους και απ' όλα.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις πραγματικά έναν χωρισμό | iefimerida.gr 1

Το πρώτο βήμα για να το πετύχεις είναι να πάψεις να ασχολείσαι με τον... πρώην. Μην αναρωτιέσαι τι κάνει και αν σε σκέφτεται και ξεκίνα να εστιάζεις στο τι κάνεις εσύ.

«Σκέψου ποια πραγματικά είσαι και τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου ως μονάδα. Αν δεν σου φαίνεται εύκολο, ξεκίνα να μιλάς με ειδικούς και να κάνεις πράγματα που δεν έκανες όσο ήσουν σε σχέση», συμβουλεύει ο Sbarra.

Γιατί, αν το σκεφτείτε καλύτερα, κάθε τέλος είναι μία καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να τα βρούμε περισσότερο με τον εαυτό μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χωρισμός ειδικοί γυναίκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ