Η Σύνοδος Κορυφής δεν ήταν μόνο για το προσφυγικό -Συζητήθηκε και ο φόρος στα ταμπόν! - iefimerida.gr

Η Σύνοδος Κορυφής δεν ήταν μόνο για το προσφυγικό -Συζητήθηκε και ο φόρος στα ταμπόν!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες δεν είναι αποκλειστικά για το μεταναστευτικό, αλλά και για άλλα θέματα όπως ο... φόρος στα ταμπόν, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να πανηγυρίζει για τη νίκη που πέτυχε κατά της επιβολής του εν λόγω φόρου.

Βρετανοί βουλευτές έχουν ισχυριστεί ότι η χρέωση ΦΠΑ στα ταμπόν, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, κατέληξε να δημιουργήσει έναν Vagina Added Tax.

Χθες βράδυ, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρέτισαν την πρόθεση της Κομισιόν να συμπεριλάβει τις προτάσεις για αυξημένη ευελιξία για τα κράτη μέλη όσον αφορά στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα να μπει μηδενικός συντελεστής στα προϊόντα υγιεινής.

Στη Βρετανία ο ΦΠΑ στα είδη υγιεινής είναι μειωμένος στο 5%, ωστόσο πάνω από 300.000 Βρετανοί έχουν υπογράψει αίτημα να εξαιρεθούν τα είδη αυτά από την φορολογία συνολικά.

Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ είχε υποσχεθεί να διαθέσει τα έσοδα από τον φόρο σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τις γυναίκες.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να επωφεληθούν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις γυναικών και έχουμε ήδη διανείμει 17 εκατ. στερλίνες σε κοινωφελείς σκοπούς σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Οζμπορν.

«Την ίδια στιγμή είπαμε ότι θα αγωνιστούμε για την επίτευξη συμφωνίας για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο μηδέν, και απόψε όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτισαν το σχέδιο μας. Έχουμε επιτύχει ό, τι καμία βρετανική κυβέρνηση δεν έχει καν προσπαθήσει να επιτύχει.Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να έρθουμε στις Βρυξέλλες και να κάνουμε τον κόσμο να ακούσει» είπε μία κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ