Ξεκινούν σήμερα οι διεθνής αντιρατσιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό - iefimerida.gr

Ξεκινούν σήμερα οι διεθνής αντιρατσιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, πάνελ συζητήσεων, εκθέσεις φωτογραφίας, συλλογική κουζίνα και εργαστήρια, ξεκινά σήμερα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) το αντιρατσιστικό τετραήμερο 18 - 21 Μαρτίου.

Από τις 5:00 το απόγευμα στην Καλών Τεχνών θα στηθεί έκθεση φωτογραφίας για τα προσφυγόπουλα από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Συζητήσεις: Θα ακολουθήσουν συζητήσεις με θέμα «Η προσφυγική κρίση, η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά, η Χρυσή Αυγή και η απάντηση του Αντιφασιστικού Κινήματος» και «Οι πρόσφυγες αδέλφια μας, ο πόλεμος εχθρός: Ενάντια σε κάθε διάκριση και κάθε αποκλεισμό» ενω η βραδιά κλείνει με μία μεγάλη συναυλία.

Συναυλία: Απο τις 22:00 επι σκηνής οι Φοίβος Δεληβοριάς, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, the Pink Tank Project, Encardia, Mr Ηighway Band, Παντελης ΜΚ, Τζιριμπαντ και ο Cihan Turkoglu με το σάζι του.

Χαπενινγκ και πορείες

Ξεκινούν σήμερα οι διεθνής αντιρατσιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο Σάββατο 19/3 στις 2 μ.μ. το μεσημέρι στην Πλατεία Βικτωρίας θα πραγματοποιηθεί Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο. Θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο για το trafficking από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών και την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου. Παιδικό παιχνίδι από τα μπαλόνια της αγάπης και αφρικανικό χορευτικό από τις Mandela Girls

Στις 3.30, από την πλατεία Βικτωρίας θα ξεκινήσει η διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας με κεντρικό σύνθημα «Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, αντίσταση στην Ευρώπη – Φρούριο».

Τη Δευτέρα 21/3, παγκόσμια μέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εκπαιδευτικοί και μαθητές οργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις σε πολλά σχολεία της χώρας.
Κινητοποιήσεις και δράσεις αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες και αντίστασης στην Ευρώπη – Φρούριο, θα γίνουν το Σαββατοκύριακο σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις και σε πολλές πόλεις πανελλαδικά.

Ξεκινούν σήμερα οι διεθνής αντιρατσιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό | iefimerida.gr 1

Παράλληλα
Στη Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο και διαδήλωση από το Άγαλμα του Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι
Στην Πάτρα: Συλλαλητήριο και διαδήλωση από την πλατεία Γεωργίου, στη 1 μ.μ.
Στα Χανιά: Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στην πλατεία αγοράς στις 12 το μεσημέρι
Στη Μυτιλήνη: Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 12 το μεσημέρι
Στο Βόλο: Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 12 το μεσημέρι
Στα Γιάννενα: Συγκέντρωση στην Περιφέρεια, στη 1 μ.μ.

Αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις θα γίνουν το Σάββατο σε Ευρωπαϊκές χώρες: Στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Κύπρο, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία και την Πολωνία

Ξεκινούν σήμερα οι διεθνής αντιρατσιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό | iefimerida.gr 2

Το τετραήμερο διοργανώνουν στην Αθήνα αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές, μεταναστευτικές-προσφυγικές, LGBTQ οργανώσεις, συνδικάτα και τοπικοί φορείς. Eν’ όψει της 21ης Μάρτη, παγκόσμιας ημέρας κατά του Ρατσισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ