Νταβούτογλου: Δεν θα κάνουμε την Τουρκία ανοιχτή φυλακή προσφύγων - iefimerida.gr

Νταβούτογλου: Δεν θα κάνουμε την Τουρκία ανοιχτή φυλακή προσφύγων

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις δυσκολίες εντός της ΕΕ να δεχθεί όσα ζήτησε η Τουρκία παραδέχθηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, φάνηκε επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της Συνόδου.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες εντός της ΕΕ ως προς την εκπλήρωση αυτών των όρων (της τουρκικής πρότασης)», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός

«Τις συζητήσαμε αυτές με την Ανγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήσαμε την περασμένη εβδομάδα και με τον Ντόναλντ Τουσκ όταν αυτός βρισκόταν στην Άγκυρα», τόνισε κατά την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως δεν θα δεχτεί καμία συμφωνία που θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια «ανοιχτή φυλακή» για τους μετανάστες.

«Δεν θα πρόκειται να δεχτούμε καμία πρόταση η οποία θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια ανοιχτή φυλακή μεταναστών. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια καλή έκβαση για την Τουρκία, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τους μετανάστες», ξεκαθάρισε ο κ. Νταβούτογλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ