«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] - iefimerida.gr

«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Τετάρτη στο Μουσείο Βορρέ, η ημερίδα «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!» του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν μαθητές που συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια μαζί με νέους με αναπηρία, στα πλαίσια του έργου «Δες το Αλλιώς» που υλοποίησε ο Σ.Κ.Ε.Π. κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016, στο Μουσείο Βορρέ.

Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π., κα Αθηνά Κρητικού ανέφερε, μεταξύ άλλων τον στόχο της ημερίδας: «Σε μια κοινωνία μέσα στην οποία οι άνθρωποι με αναπηρία έρχονται τελευταίοι στην "ατζέντα", είναι απόλυτη προτεραιότητα οι μαθητές, ενεργοί πολίτες του αύριο, να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού συνόλου όπου όλοι θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι. Είναι θέμα παιδείας, πολιτισμού και σεβασμού».

Η Ημερίδα «Μαθαίνοντας Μαζί» έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν φωνή και βήμα, εκφράζοντας τις δικές τους απόψεις, εμπειρίες και συναισθήματα. Κυρίως παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις, με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού, την προώθηση και προάσπιση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, καθώς και την ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

Με τον δικό τους αυθόρμητο και μοναδικό τρόπο, σε μια διαδραστική ατμόσφαιρα, οι μαθητές επέλεξαν να προσεγγίσουν την κοινωνική ενσωμάτωση μέσα από μουσική, θεατρικά δρώμενα, ανοιχτό διάλογο, εικαστική παρέμβαση ακόμα και δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού που αφορά την προσβασιμότητα. Στην Ημερίδα συμμετείχαν 201 μαθητές από τα παρακάτω σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων – 2ο Λύκειο Γέρακα – Εκπαιδευτήρια Καντά – Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ».

Επίσης παρακολούθησαν την Ημερίδα μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και του Γυμνασίου Ψαχνών. Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία της η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από το Δήμο Βριλησσίων, ο Δήμαρχος κος Ξ. Μανιατογιάννης καθώς και η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Εθελοντισμού κα Σοφία Χαντζάρα. Από το Μουσείο Βορρέ, ο Πρόεδρος κος Νεκτάριος Βορρές καθώς και το μέλος Δ.Σ., κος Αναστάσης Βορρές. Από το Ίδρυμα Μποδοσάκη η κα Φαίη Κουτζούκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες» και ο κος Κωνσταντίνος Τόδουλος, Βοηθός Διαχειριστής Προγραμμάτων. Ο κος Βασίλης Κασιμάτης, Διευθυντής του Κέντρου «Εστία», η δημοσιογράφος κα Πηνελόπη Γαβρά, η κα Έφη Καρακίτσου Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Magnet Διαφημιστική, η κα Χριστίνα Παναγιωτάκου Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, τα μέλη του Δ.Σ. μαζί με όλη την ομάδα του Σ.Κ.Ε.Π. και πολλοί άλλοι.

«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Είμαστε όλοι Πολίτες" το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 4
«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 5
«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 6
«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 7
«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 8
«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 9
«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!»: Η ημερίδα του Σ.Κ.Ε.Π. στο μουσείο του Βορρέ [εικόνες] | iefimerida.gr 10

(Κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κα Αθηνά Κρητικού, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π., από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, κος Κωνσταντίνος Τόδουλος, Βοηθός Διαχειριστής Προγραμμάτων, κα Φαίη Κουτζούκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες»)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ