Το Μαξίμου απαντά στη ΝΔ για το «Μακεδονία» του Τσίπρα: Καλλιεργείστε τα γαλλικά σας! - iefimerida.gr

Το Μαξίμου απαντά στη ΝΔ για το «Μακεδονία» του Τσίπρα: Καλλιεργείστε τα γαλλικά σας!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε το Μαξίμου με αφορμή το σχόλιο του βουλευτή Κώστα Σκρέκα για το «κοινό ανακοινωθέν» Τσίπρα - Ολάντ, στο οποίο η ΠΓΔΜ αναγράφεται «Μακεδονία».

Κυβερνητικοί κύκλοι συνιστούν στη Ν.Δ. να φροντίσει να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα στελέχη και στον κ. Σκρέκα «να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις γαλλικής γλώσσας.»

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, από το Μαξίμου επισημαίνουν ότι «υποτιθέμενο κοινό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" δεν είναι παρά δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου αναρτημένες σε βίντεο και κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής Προεδρίας.» Επιπλέον, συνιστούν στον κ. Σκρέκα «να αποφεύγει να βασίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται.»

Το Μαξίμου απαντά στη ΝΔ για το «Μακεδονία» του Τσίπρα: Καλλιεργείστε τα γαλλικά σας! | iefimerida.gr 0



Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε δηλώσει νωρίτερα:

«Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει για ποιο λόγο Έλληνας Πρωθυπουργός σε κοινή επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε με τον Γάλλο ομόλογο του, Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία", προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει ήδη τις εθνικές κόκκινες γραμμές», αναφερόμενος στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην οποία μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας όπου τα Σκόπια αναφέρονται ως "Μακεδονία", χωρίς αστερίσκους.

Το Μαξίμου απαντά στη ΝΔ για το «Μακεδονία» του Τσίπρα: Καλλιεργείστε τα γαλλικά σας! | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ