Η 14χρονη που νίκησε τον καρκίνο, έτρεξε στο Μαραθώνιο - iefimerida.gr

Η 14χρονη που νίκησε τον καρκίνο, έτρεξε στο Μαραθώνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάθημα ζωής δίνει η 14χρονη Τζωρτζίνα Ξένου, η οποία κέρδισε τον καρκίνο, στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια του καράτε και σήμερα έτρεξε στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η Τζωρτζίνα Ξένου, συγκλόνισε πριν από λίγους μήνες με την ιστορία της στις «Γυναίκες της χρονιάς», όπου και κέρδισε το βραβείο «Πρωταθλήτρια Ζωής».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ''Έθνος'', λίγο πριν συμμετάσχει στον Μαραθώνιο, η 14χρονη αναφέρει: «Ένα από τα όνειρά μου ήταν να τρέξω ολόκληρη τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων του Κλασικού Μαραθωνίου. Δυστυχώς, οι γιατροί μου το απαγόρεψαν κι έτσι θα κάνω αυτό που μπορώ. Θα τρέξω στα 5 χιλιόμετρα».

Η μάχη της με τον καρκίνο ξεκίνησε στις αρχές του Δεκέμβρη του 2008, όταν ήταν 11 χρονών, όπου αναγκάστηκε να υποβληθεί σε πολύ επίπονες εξετάσεις, χειρουργεία και πολύμηνη νοσηλεία. Μάλιστα, η διάγνωση προέκυψε μετά από επιμονή της μητέρας της, καθώς οι γιατροί δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στους πόνους που εμφάνιζε η μικρή στην κοιλιακή χώρα.

«Ο αθλητισμός μέτρησε πολύ στην ψυχολογία μου. Είχα συνηθίσει να αγωνίζομαι. Για μένα κι αυτό ήταν ένας αγώνας», σημειώνει η 14χρονη, ενώ η μητέρα της και δασκάλα καράτε, Μαρίζα, τονίζει πως η κόρη της είναι γεννημένη νικήτρια. «Όταν έρχεται η ώρα του αγώνα μεταμορφώνεται, ζητά την επιτυχία και την κατακτά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ