Ο Ερντογάν πέταξε έξω από την Τουρκία το περιοδικό Spiegel - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν πέταξε έξω από την Τουρκία το περιοδικό Spiegel

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανακοίνωσε ότι ο ανταποκριτής του υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Τουρκία, αφού οι αρχές δεν ανανέωσαν την διαπίστευσή του. Παράλληλα, καταγγέλλει για επίθεση στην ελευθεροτυπία.

«Η συμπεριφορά αυτή απέναντι στον ανταποκριτή μας είναι απαράδεκτη και παραβιάζει την ελευθεροτυπία» καταγγέλλει το Spiegel.

«Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε επί μήνες», ο δημοσιογράφος Χασνάιν Καζίμ δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει διαπίστευση και ως εκ τούτου άδεια παραμονής, τονίζει μεταξύ άλλων το περιοδικό.

Ο Ερντογάν πέταξε έξω από την Τουρκία το περιοδικό Spiegel | iefimerida.gr 0

«Σε πολλά άρθρα του έριξε φως, με ισορροπημένο τρόπο, αλλά επικριτικό, στις καταχρήσεις και τα σφάλματα της κυβέρνησης, όπως κάνει κάθε καλός δημοσιογράφος» συνεχίζει λέγοντας το Spiegel.

«Η συμπεριφορά των τουρκικών αρχών μπορεί να μας οδηγήσει μόνον σε ένα συμπέρασμα, ότι ο ανταποκριτής μας είναι ανεπιθύμητος λόγω της δουλειάς του εκεί», λέει χαρακτηριστικά ο ιστότοπος του περιοδικού.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην Τουρκία, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου δεν θέλησε να ανανεώσει τη δημοσιογραφική άδεια οκτώ από τους περίπου 20 Γερμανούς δημοσιογράφους που έχουν διαπίστευση.

Λόγω αυτών, πραγματοποιήθηκαν μυστικές συνομιλίες τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Νταβούτογλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούνται για αυταρχική παρέκκλιση και φίμωση των μέσων ενημέρωσης με τελευταίο «θύμα» την μεγάλη αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Zaman που τέθηκε υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης στις αρχές Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερντογάν πέταξε Τουρκία Spiegel
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ