Ομπάμα προς Κίνα: Aνατιμήστε το γουάν - iefimerida.gr

Ομπάμα προς Κίνα: Aνατιμήστε το γουάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ανατιμήστε το γουάν και κάντε μεταρρυθμίσεις» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Αμερικανού προέδρου στον Κινέζο ομόλογό του. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έκρυψε την ανησυχία και την ανυπομονησία των ΗΠΑ για την οικονομική πολιτική του Πεκίνου σε συνάντηση που είχε με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Τζιντάο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Μάικλ Φρόμαν, ο κ. Ομπάμα «δήλωσε πολύ σαφώς ότι οι Αμερικανοί και οι επιχειρήσεις τους ανυπομονούν και ανησυχούν για τη βραδύτητα των αλλαγών στην οικονομική πολιτική της Κίνας, ενώ προσβλέπουν στην οικονομική συνεργασία της χώρας τους με την Κίνα».

Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας Ειρηνικού (APEC).

Ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε πίεση στον Χου Τζιντάο να επιτρέψει την αύξηση της ισοτιμίας του γιουάν, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη για οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν «πολύ ευθύς» όταν μετέφερε τις αμερικανικές ανησυχίες στον πρόεδρο Χου Τζιντάο για την ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος και για το εμπόριο, ενώ χαρακτήρισε τις σχέσεις με την Κίνα ως «ζωτικής σημασίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιντάο ανακοίνωσε πως η συνεργασία των δύο χωρών είναι πολύ σημαντική στη παρούσα φάση, καθώς συντελούνται περίπλοκες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ