Εκλεισε η γερμανική πρεσβεία στην Αγκυρα -Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση - iefimerida.gr

Εκλεισε η γερμανική πρεσβεία στην Αγκυρα -Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα έκλεισε εξαιτίας ύπαρξης ενδείξεων για πιθανή επικείμενη απειλη.

Για τον ίδιο λόγο έκλεισαν, όπως επιβεβαίωσε ο Χ.Β. Σταϊνμάγιερ, ένα γερμανικό σχολείο στην Κωσταντινούπολη καθώς και το γενικό προξενείο.

Την Τρίτη είχε προηγηθεί προειδοποιητικό ηλεκτρονικό μήνυμα από την πρεσβεία στους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στην Άγκυρα για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πολυσύχναστη πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της Άγκυρας, την Κυριακή, στην οποία 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν, διαπράχθηκε από τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (ΤΑΚ), μια ριζοσπαστική οργάνωση προσκείμενη στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Στις 12 Ιανουαρίου, δώδεκα γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στη Αγία Σοφία και στο Μπλε Τζαμί. Η επίθεση αποδόθηκε από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία είναι σε κατάσταση υψίστου συναγερμού μετά την επίθεση στις 10 Οκτωβρίου που είχε στόχο φιλοκουρδική διαδήλωση μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Η επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 103 ανθρώπων και είναι η πλέον αιματηρή που έχει σημειωθεί ποτέ σε τουρκικό έδαφος, αποδόθηκε από την 'Αγκυρα στο ΙΚ.

Στις 13 Φεβρουαρίου, σε άλλη επίθεση αυτοκτονίας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ΤΑΚ, σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι, οι περισσότεροι στρατιώτες, στο κέντρο της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ