Παιδικούς σταθμούς στα hotspots ετοιμάζει ο Φίλης - iefimerida.gr

Παιδικούς σταθμούς στα hotspots ετοιμάζει ο Φίλης

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σημασία ύπαρξης παιδικών σταθμών στα hotspots για τα μικρά προσφυγόπουλα υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Είναι αναγκαίο να υπάρχουν παιδικοί σταθμοί στα hotspot αφού υπάρχουν πολλά παιδιά προσχολικής ηλικίας. Είναι αναγκαίο να υπάρχουν άνθρωποι που θα διδάσκουν στα παιδιά αυτά και την ελληνική, αλλά και κάποια ευρωπαϊκή γλώσσα, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς θέλουν να μεταφερθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, είναι αναγκαίο ότι πρέπει τα παιδιά να αισθανθούν πως πέρα από το φαγητό, που είναι αναγκαίο, και τη στέγη, υπάρχει και αυτό που λέγεται πολιτισμός που τους δίνεται, τα πολιτιστικά αγαθά που τους δίνονται», ανέφερε σε εκδήλωση που έγινε για την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες του προγράμματος «Καλώς Τους».

«Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία και με τη UNICEF που έχει εμπειρία σε σχέση με την εκπαίδευση των προσφύγων, όπως και η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προχωρούμε σε σχεδιασμούς, προκειμένου να υπάρξει σε πρώτο στάδιο η κοινωνική εκπαίδευση των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών, και μάλιστα των ασυνόδευτων παιδιών γιατί οι εικόνες δείχνουν ότι οι πρόσφυγες στο μεγαλύτερό τους μέρος είναι οικογένειες με μικρά παιδιά», προσέθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως «προχωρούμε σε σχεδιασμούς για την εκπαίδευση τους και γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές δεν περίμεναν το δικό μας σήμα, ήδη είναι έτοιμοι και ξεκινούν εθελοντικά να προσφέρουν. Και το υπουργείο Παιδείας, επιχειρεί μέσα από έναν σχεδιασμό να ζητήσει και την αναγκαία οικονομική κάλυψη δράσεων εκπαιδευτικών, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης των νέων παιδιών».

Ομιλητές στην παρουσίαση ήταν ακόμη ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών, οι δήμαρχοι Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο Giovvanni Leri, περιφερειακός εκπρόσωπος για τη νότια Ευρώπη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ο Φώτης Ανδρεόπουλος από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Φίλης παιδικοί σταθμοί hotspots
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ