Νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης στους δανειστές για το αφορολόγητο όριο - iefimerida.gr

Νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης στους δανειστές για το αφορολόγητο όριο

(EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να υπάρξει συμφωνία εντός της ημέρας με του κουαρτέτο, για το φορολογικό, θέλει το οικονομικό επιτελείο.

Η κυβέρνηση υπέβαλλε νέα αντιπρόταση στους εκπροσώπους των δανειστών και για αυτό θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο πλευρών, στις 18.30, προκειμένου, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο «να τελειώνουμε».

Το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε τη νέα πρόταση στην πρώτη σημερινή συνάντηση, που ξεκίνησε στις 13.30. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αυτή περιλαμβάνει μικρότερη μείωση του αφορολόγητου, σε σύγκριση με αυτό που ζητούν οι δανειστές και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επικοινωνήσουν και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, για να τους ενημερώσουν για τη νέα πρόταση, ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας.

Το κουαρτέτο- και ιδιαίτερα το ΔΝΤ- θέλει διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

Πάντως, άλλος κορυφαίος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, δήλωσε ότι είναι «ζήτημα δύο έως τριών ημερών ακόμη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ