Ο περιζήτητος βιρτουόζος βιολονίστας Φρανκ Πέτερ Τσίμμερμαν στο Μέγαρο Μουσικής - iefimerida.gr

Ο περιζήτητος βιρτουόζος βιολονίστας Φρανκ Πέτερ Τσίμμερμαν στο Μέγαρο Μουσικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σπουδαίος βιολονίστας Φρανκ Πέτερ Τσίμμερμαν στην Αθήνα για δύο συναυλίες με την Ορχήστρα Νέων Γκούσταβ Μάλερ.

Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με κορυφαία μουσικά σύνολα και διάσημους μαέστρους. Παίζει με ένα βιολί Στραντιβάριους του 1727 και δίνει ραντεβού με το Αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ.

Ο περιζήτητος βιρτουόζος βιολονίστας Φρανκ Πέτερ Τσίμμερμαν στο Μέγαρο Μουσικής  | iefimerida.gr 0


Έχει συμπράξει με φημισμένους σολίστ, όπως οι πιανίστες Ενρίκο Πάτσε, Πιοτρ Αντερσέφσκι, Κρίστιαν Τσακαρίας και Εμάνιουελ Αξ. Ασχολείται με τη μουσική δωματίου.

Ο περιζήτητος βιρτουόζος βιολονίστας Φρανκ Πέτερ Τσίμμερμαν στο Μέγαρο Μουσικής  | iefimerida.gr 1

Είναι μέλος του Τρίο Τσίμμερμαν, με το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις, περιοδείες και βραβευμένες ηχογραφήσεις. Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από τον Κλασικισμό και τον Ρομαντισμό έως τις μέρες μας.
Είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους βιρτουόζους της εποχής μας, με εμφανίσεις στις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες και στα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Νότιας Αμερικής, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας.

Ο περιζήτητος βιρτουόζος βιολονίστας Φρανκ Πέτερ Τσίμμερμαν στο Μέγαρο Μουσικής  | iefimerida.gr 2

Την Ορχήστρα Νέων Γκούσταβ Μάλερ, ένα από τα καλύτερα νεανικά σύνολα του κόσμου, θα διευθύνει στο Μέγαρο ο διακεκριμένος μαέστρος Ντάβιντ Άφχκαμ. Θα ακουστούν έργα Μπετόβεν, Ντυτιγέ, Λίγκετι και Μπάρτοκ, οι συνθέσεις του οποίου ανακαλύπτονται εκ νέου στην εποχή μας.
Σύγχρονοι δημιουργοί όπως οι Πίντσερ, Ντην και Ρηντ-Τόμας έχουν γράψει κοντσέρτα ειδικά γι’ αυτόν, ενώ ο ίδιος παρουσιάζει συχνά έργα σύγχρονων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση. Οι ηχογραφήσεις του περιλαμβάνουν σχεδόν όλα τα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου για βιολί από τον Μπαχ έως τον Λίγκετι και έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία.
Ο Φρανκ Πέτερ Τσίμμερμαν είναι αποδέκτης πολλών βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς αλλά και τιμητικών διακρίσεων από το γερμανικό κράτος. Μελέτησε βιολί με τους Γκράντοφ, Γκαβρίλοφ και Κρέμπερς.

Ο περιζήτητος βιρτουόζος βιολονίστας Φρανκ Πέτερ Τσίμμερμαν στο Μέγαρο Μουσικής  | iefimerida.gr 3

Οι συναυλίες της Gustav Mahler Jugendorchester στην Αθήνα εντάσσονται στο πλαίσιο της φετινής πασχαλινής περιοδείας της.

Φρανκ Πέτερ Τσίμμερμαν στο Μέγαρο Μουσικής
Μαζί του η Oρχήστρα Νέων Γκούσταβ Μάλερ
Στο πόντιουμ ο Ντάβιντ Άφκχαμ
Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Απριλίου (8:30 μ.μ.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ