Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε επίσημη πρόταση στο Εθνικής Αμυνας - Θέλει το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου - iefimerida.gr

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε επίσημη πρόταση στο Εθνικής Αμυνας - Θέλει το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι πλέον γεγονός. Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε με κάθε επισημότητα το αίτημα για αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσου» προκειμένου να χτίσει στην Πολίχνη το νέο του γήπεδο χωρητικότητας 35.000 θέσεων αλλά και ένα νέο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο.

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Πάνο Καμμένο, ο ΠΑΟΚ γνωστοποίησε με κάθε επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον για αξιοποίηση του χώρου του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσου».

Στην επιστολή αναφέρεται αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η εν λόγω έκταση συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που καλύπτουν το σχεδιασμό ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για επόμενα έτη».

Όλα αυτά θα συζητηθούν στην σημερινή πρώτη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Τι ζητάει, λοιπόν, ο «Δικέφαλος» από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) και τι προτίθεται σε βάθος χρόνου να κατασκευάσει στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου:

• Νέο Στάδιο (ποδοσφαίρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων) χωρητικότητας 30.000-35.000 θεατών με αντίστοιχους χώρους στάθμευσης.

• Σύγχρονο προπονητικό κέντρο (με τουλάχιστον 10 γήπεδο ποδοσφαίρου, ξενώνες, γυμναστήριο).

• Κτίρια εκπαίδευσης (ιδιωτικές σχολές ποδοσφαίρου κ.α.).

• Σύγχρονο εμπορικό κέντρο.

• Πάρκο αναψυχής (θεματικά πάρκο).

• Χώροι πολιτισμού (μουσεία, θέατρο, αίθουσες εκδηλώσεων κ.α).

• Ξενοδοχείο, χώροι φιλοξενίας.

Σύμφωνα με την επιστολή του ΠΑΟΚ «όλα τα ανωτέρω, ενταγμένα σε ένα συνολικά πλάνο αξιοποίησης, μπορούν να αποτελέσουν τον πυλώνα αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής που θα συμβάλλει στην ανάδειξη των περιφερειακών Δήμων καθώς και την αστική και χωροταξική αναβάθμιση της περιοχής».

Επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισημαίνει ότι «με τη δυναμική που έχει διαμορφώσει τα τελευταία έτη μπορεί, ως πυλώνας αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, να ενώσει όλους τους εμπλεκόμενους κάτω από ένα κοινό όραμα. Η παρουσία του μεγαλομετόχου αποτελεί εγγύηση υγειούς και βιώσιμης αξιοποίησης της έκτασης».

Τέλος, ξεκαθαρίζει πως «για το σχεδιασμό της πρότασης αξιοποίησης έχουμε λάβει υπόψιν τους γενικούς όρους και τα οικονομικά μεγέθη που διέπουν τις συμβάσεις παραχώρησης εκτάσεων του Τ.ΕΘ.Α»


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΟΚ στρατοπεδο καρατασιου γήπεδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ