Κρίσιμη συνάντηση στη Ντόχα για το πάγωμα παραγωγής πετρελαίου -Ενισχύονται οι τιμές του αργού - iefimerida.gr

Κρίσιμη συνάντηση στη Ντόχα για το πάγωμα παραγωγής πετρελαίου -Ενισχύονται οι τιμές του αργού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση ότι οι πετρελαιοπαραγωγοί θα συναντηθούν τον επόμενο μήνα στο Κατάρ για να συζητήσουν την πρόταση για πάγωμα της παραγωγής.

Οι παραγωγοί εντός και εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) θα έχουν συνομιλίες στη Ντόχα στις 17 Απριλίου, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ Μοχάμεντ Μπιν Σαλέχ Αλ-Σάντα. Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι στιγμής περίπου 15 παραγωγοί εντός και εκτός του οργανισμού, που παράγουν περίπου το 73% του πετρελαίου παγκοσμίως, στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία.

Στις 11:48 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωναν κέρδη 48 σεντς στα 39,22 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ενισχύονταν κατά 60 σεντς στα 36,94 δολάρια. Η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Βενεζουέλα και το Κατάρ πρότειναν τον περασμένο Φεβρουάριο μια συμφωνία για την επιβολή ορίων στην παραγωγή προκειμένου να μειωθεί το παγκόσμιο πλεόνασμα. Το προτεινόμενο πάγωμα "έβαλε ένα κατώτατο όριο στις τιμές του πετρελαίου", αναφέρει ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ Mohammad Al-Sada σε ανακοίνωσε που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ