Οι άνεργοι στην Ελλαδα έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο - iefimerida.gr

Οι άνεργοι στην Ελλαδα έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει να αυξάνεται η ανεργία στην Ελλάδα. Ήδη εκτιμάται ότι οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο καθώς μέχρι τον Αύγουστο ήταν 907.953. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το κύμα ανέργων θα συνεχίσει να αυξάνεται για τα δύο επόμενα χρόνια και η ανεργία θα μείνει επισήμως πάνω από το 18%.

Σύμφωνα με το «Έθνος» οι αριθμοί μιλούν από μόνοι του, καθώς η καταγραφή είναι δραματική αφού μέσα σε έναν χρόνο στις στρατιές των ανέργων πέρασαν 294.845 άτομα. Η σύγκριση μόνο για ένα μήνα Ιούλιος - Αύγουστος, το περασμένο καλοκαίρι δείχνει ότι το διάστημα αυτό, 87.677 βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας.
Τα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον δημόσιο τομέα, ο περιορισμός των συμβάσεων, αποτελούν το ένα σκέλος του προβλήματος που αυξάνει την ανεργία σε όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα όμως οι σαρωτικές αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρησεων και καταστημάτων σε όλη τη χώρα οδήγησαν έναν τεράστιο αριθμό εργαζομένων στην ανεργία.
Τα ποσοστά είναι εφιαλτικά για όλη την Ελλάδα ενώ σε Μακεδονία, Θράκη ξεπέρασαν το 20% από 13,5% τον περασμένο χρόνο.

Την ίδια στιγμή στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως στην Αττική μέσα σε δώδεκα μήνες η ανεργία από 12,9% εκτινάχθηκε στο 18,5%.

Πλήγμα για τις γυναίκες και τους νέους

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, η ανεργία πλήττει τις γυναίκες σε μεγαλύτερο ποσοστό 29% (από 15%) και τους άντρες σε 15,5% συγκριτικά με το 9,9% έναν χρόνο πριν. Στις νέες ηλικίες τα ποσοστά είναι δραματικά. Για το ηλικιακό φάσμα ως 24 ετών η ανεργία έφτασε το 43,5% από το 30,8% πέρυσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ