Αισιόδοξος ο Σόρος για την πορεία της Ελλαδας - iefimerida.gr

Αισιόδοξος ο Σόρος για την πορεία της Ελλαδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος θεωρεί ότι υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα, ωστόσο δεν κρύβει την ανησυχία του για το μέλλον της Ευρωζώνης μετά την επέκταση της κρίσης χρέους στην Ιταλία, ούτε την απογοήτευσή του με την επιμονή της Γερμανίας να μην επιτρέπει στην ΕΚΤ να εξελιχθεί στον «δανειστή τελευταίας καταφυγής» της Ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δηλώνει μάλιστα «η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με ποσοστό "κουρέματος" 50% δεν είναι αρκετή , θα πρέπει να μειωθεί το χρέος που κατέχει και ο επίσημος τομέας, αλλά η Ελλάδα δεν είναι ακόμη σε θέση να ζητήσει κάτι τέτοιο».

Ο κ. Σόρος αναγνωρίζει ότι η κατάσταση για τους Ελληνες «είναι ζοφερή, κάτι που οφείλεται εν μέρει στους πολιτικούς τους και εν μέρει στην ευρωπαϊκή ηγεσία». Ωστόσο, επιμένει ότι «υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ: Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η Ελλάδα πρέπει να κάνει αρκετές μεταρρυθμίσεις ώστε να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα. Τότε, οι ευρωπαϊκές αρχές θα πρέπει να αναγνωρίσουν το μερίδιο της ευθύνης τους, αποδεχόμενες την απομείωση του ελληνικού χρέους που έχουν στην κατοχή τους. Ετσι θα υπάρχει καλύτερο μέλλον, και όταν η κοινή γνώμη αντιληφθεί ότι υπάρχει διέξοδος, τότε όλα θα αλλάξουν δραματικά.

Τέλος ο κ.Σόρος αναφερόμενος στην επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας, τονίζει ότι χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης διεθνώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ