Ο Κλούνεϊ και η Αμάλ συνάντησαν Σύρους: Οι οικογένειές μας ήταν σαν εσάς, πρόσφυγες [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Κλούνεϊ και η Αμάλ συνάντησαν Σύρους: Οι οικογένειές μας ήταν σαν εσάς, πρόσφυγες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ζωή τους είναι λαμπερή και πολυτελής, αλλά ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του, Αμάλ, συχνά προσπαθούν να προβάλλουν σημαντικά προβλήματα και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους.

Αυτή τη φορά, το ζευγάρι συνάντησε τρεις οικογένειες Σύρων προσφύγων, στο Βερολίνο. Ακουσαν τις ιστορίες τους, αλλά τους είπαν και τη δική τους, τονίζοντας ότι και οι οικογένειές τους ήταν πρόσφυγες.

«Είμαι ιρλανδικής καταγωγής και πριν από 100 χρόνια οι πρόγονοί μου ήταν πρόσφυγες. Για χρόνια, οι Ιρλανδοί ήταν αντιμέτωποι με απαίσια συμπεριφορά στις ΗΠΑ, αλλά οι Αμερικανοί έμαθαν να μας αποδέχονται. Δεν είμαστε καλοί στο να θυμόμαστε ποιοι είμαστε. Είμαι εδώ για να θυμίσω ποιοι είμαστε: είμαστε εσείς», είπε ο ηθοποιός στους πρόσφυγες, στη συνάντηση που κανόνισε η μη κερδοσκοπική οργάνωση, Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης.

Αλλά και η Αμάλ Κλούνεϊ είπε την ιστορία της στους πρόσφυγες. «Η οικογένειά μου είναι από τον Λίβανο. Και εκείνοι έφυγαν από έναν πόλεμο και ήμασταν τυχεροί που μας δέχθηκε μία ευρωπαϊκή χώρα το 1982, όταν η βία ήταν πραγματικά άσχημη. Ελπίζω και εσείς να καταφέρετε να γυρίσετε σε μία ελεύθερη και ασφαλή Συρία», τους είπε.

Οι δύο τους, άκουσαν με προσοχή και προβληματισμό τα όσα τους είπαν οι Σύροι. Μία γυναίκα τους διηγήθηκε τη στιγμή που βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. «Περίμενα να πεθάνω. Τα παιδιά μου έτρεμαν. Τους είπα ότι το μόνο που ήλπιζα ήταν να πεθάνουμε από τις σφαίρες και να μην μας αποκεφαλίσουν. Αυτό θα ήταν το έλεος του θεού», είπε η γυναίκα από τη Συρία.

Αλλος, τους είπε για τη φυλάκισή του και τα βασανιστήρια που υπέστη. Κάποιος ότι ζούσαν μία πραγματική κόλαση. Η Αμάλ Κλούνεϊ ενδιαφέρθηκε και για τη νέα ζωή των προσφύγων, ρωτώντας τους νεότερους αν συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Βερολίνο πλέον. Οταν ένας από αυτούς της απάντησε ότι θέλει να σπουδάσει προγραμματιστής, ο Κλούνεϊ γελώντας του είπε «Μπορείς να με βοηθήσεις με τον υπολογιστή μου!».

Το βίντεο της οργάνωσης, που ενισχύει τους Σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία, τον Λίβανο, το Ιράκ, την Τουρκία, τη Σερβία και την Ελλάδα αναρτήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών εμπόλεμων συγκρούσεων στη Συρία.

«Το σοκαριστικό για εμένα δεν είναι ότι συνέβη, αλλά ότι συνεχίζει να συμβαίνει για πέντε χρόνια», είπε ο Κλούνεϊ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ