Βρήκαν αντιαρματικούς πυραύλους σε επιβατικό αεροσκάφος στο Βελιγράδι -Σε πτήση από τη Βηρυτό - iefimerida.gr

Βρήκαν αντιαρματικούς πυραύλους σε επιβατικό αεροσκάφος στο Βελιγράδι -Σε πτήση από τη Βηρυτό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκύλοι που ανιχνεύουν εκρηκτικά εντόπισαν δύο αντιαρματικούς πυραύλους σε επιβατικό αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι δύο αμερικανικής κατασκευής πύραυλοι Hellfire βρέθηκαν το Σάββατο και μεταφέρθηκαν με πτήση της Air Serbia από τη Βηρυτό. Σύμφωνα με τα έγγραφα αποστολής, ο τελικός προορισμός τους ήταν το Πόρτλαντ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις, δήλωσε ότι οι πύραυλοι ήταν αδρανείς και ότι μεταφέρονταν από εργολάβο.

Τον περασμένο Ιούνιο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πιθανή πώληση 1.000 πυραύλων Hellfire στο Λίβανο. Τον Οκτώβριο του 2015, 50 τέτοιοι πύραυλοι παραδόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό. Οι Hellfire ήταν μέρος του πακέτου βοήθειας των 8,6 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Το περιστατικό στη Σερβία, με τους δύο πυραύλους που βρέθηκαν στο επιβατικό αεροσκάφος, δεν είναι η πρώτη «γκάφα» με αμερικανικά πυρομαχικά. Το 2014, ένας αδρανής Hellfire που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε εκπαίδευση κατά λάθος εστάλη στην Κούβα. Παρότι ήταν χωρίς κάποια βασικά μέρη, ο πύραυλος περιείχε «ευαίσθητη» τεχνολογία, που οι ΗΠΑ δεν θέλουν να καταλήξει σε λάθος χέρια. Τελικά ο πύραυλος επεστράφη τον προηγούμενο μήνα, αφού προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις ενός χρόνου μεταξύ Αβάνας και Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πύραυλος Hellfire Σερβία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ