«Το πιο βαρετό αυτοκίνητο» - Τα 3 σχόλια όσων έχουν μπει σε self driving car

Τα self-driving αυτοκίνητα της Google είναι σίγουρα μια από τις πιο εντυπωσιακές τεχνολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών. Οχι όμως επειδή χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά κυρίως διότι... κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Μπορεί να μην έχουν φτάσει ακόμα στην Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν στους δρόμους των Η.Π.Α και μάλιστα σκορπούν διαφόρων ειδών αντιδράσεις. Ο κόσμος έχει ήδη ξεκινήσει να δοκιμάζει τα νέα αυτοκίνητα της Google, με την επικεφαλής της εταιρίας (στο συγκεκριμένο κομμάτι) Jennifer Haroon να εξηγεί πως όταν στέλνονται σε νέες περιοχές, τότε η εταιρία ζητάει την γνώμη όσων τα χρησιμοποιούν. Κριτική, συναισθήματα, αλλά και πιθανοί τρόποι χρήσης, είναι κάτι που η Google θέλει ώστε να συνεχίσει την διαδικασία παραγωγής.

Η κ. Haroon μάλιστα φρόντισε να ενημερώσει για τις 3 πιο συχνές αντιδράσεις των επιβατών, στα οχήματα της Google. Ποιες είναι αυτές;

1. Σχολιάζουν το πόσο βαρετή είναι η διαδρομή

«Σε εμένα αυτό ακούγεται καλό» τονίζει η κ.Haroon. Τα αυτοκίνητα της Google δεν θα επιχειρήσουν ποτέ κάποια απότομη στροφή, ούτε θα επιταχύνουν πιάνοντας πολλές στροφές. Η οδήγηση τους είναι η τυπικότερη δυνατή, κάτι που μειώνει σημαντικά τα ποσοστά κινδύνου.

2. Εντυπωσιάζονται από το πόσο μακριά «βλέπει» το αυτοκίνητο

Τα self driving cars έχουν ανά πάσα στιγμή εικόνα 360 μοιρών, μέσω των πολύ εξελιγμένων περιστρεφόμενων φακών τους. Μάλιστα, έχουν δυνατότητα να δουν μέχρι και 250 μέτρα μακριά.

3. Το εμπιστεύονται μετά από λίγα μόλις λεπτά

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Google, οι επιβάτες των οχημάτων της εταιρίας της, μετά από μερικά λεπτά διαδρομής, χαλαρώνουν και απολαμβάνουν την ήρεμη βόλτα τους. Εμπιστεύονται σχεδόν με τη μια τις δυνατότητες των self-driving cars.

Η κ. Haroon δεν παρέλειψε να σχολιάσει το τελευταίο περιστατικό, όπου για πρώτη φορά αυτοκίνητο της Google προκάλεσε ατύχημα στους δρόμους των Η.Π.Α. «Ηταν μια πολύ δύσκολη μέρα για εμάς, αλλά από τότε έχουμε προσπαθήσει και έχουμε βελτιώσει σε πολλούς τομείς τα αυτοκίνητα μας. Πρέπει επίσης να δούμε ότι αυτό είναι μόλις ένα ατύχημα, στα εκατομμύρια χιλιόμετρα που έχουν διανύσει τα αυτοκίνητα μας» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google self driving car σχόλια Jennifer Haroon

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ