Αντρέεβα: Τον Απρίλιο η αναθεώρηση της Συνθήκης Δουβλίνου - iefimerida.gr

Αντρέεβα: Τον Απρίλιο η αναθεώρηση της Συνθήκης Δουβλίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον Απρίλιο μετατίθεται η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, όπως ανέφερε την Τρίτη η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Η ίδια σημείωσε ότι την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη συζήτηση επί του θέματος, ωστόσο η Επιτροπή θα αποκαλύψει «τo στρατηγικό της όραμα» επί των μεταρρυθμιστικών επιλογών στις 6 Απριλίου. Αυτή θα είναι η αρχή της συζήτησης για την αναθεώρηση της εν λόγω Συνθήκης, η οποία καθορίζει κατά κύριο λόγο το κράτος-μέλος που είναι υπεύθυνο για την εξέταση ενός αιτήματος ασύλου.

Εξάλλου την Τετάρτη αναμένεται να παρουσιάσει η Επιτροπή ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής, τη «νομική ανάλυση» του σχεδίου συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, δηλαδή πώς θα είναι νομικά, πρακτικά και οικονομικά υλοποιήσιμη η συγκεκριμένη συμφωνία. Τέλος, θα παρουσιάσει και την εξαμηνιαία έκθεσή της για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας των 28 κρατών-μελών για το μηχανισμό μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ