Η Ιταλία αντιδρά στις απαιτήσεις της Τουρκίας για το προσφυγικό: «Δεν θα τις αποδεχθούμε» - iefimerida.gr

Η Ιταλία αντιδρά στις απαιτήσεις της Τουρκίας για το προσφυγικό: «Δεν θα τις αποδεχθούμε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«H Ιταλία δεν επιθυμεί παράλληλες διαπραγματεύσεις, οι οποίες να κάνουν δεκτές νέες απαιτήσεις της Τουρκίας», τονίζει η εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, με αναφορά στη νέα σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει ορισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

«Δεν θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε νέες, παράλληλες διαπραγματεύσεις, οι οποίες κάνουν το παιχνίδι της Τουρκίας, με προβολή όλο και νέων απαιτήσεων», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την Ιλ Μεσσατζέρο.

Παράλληλα, τονίζεται ότι αν οι αποφάσεις για το προσφυγικό και την Τουρκία θα είναι εκείνες που έχουν συμφωνηθεί έως τώρα, στην σύνοδο η Ιταλία πρόκειται να στηρίξει τη Γερμανία, ενώ η κυβέρνηση της Ρώμης, σύμφωνα με την Ιλ Μεσσατζέρο, εκτιμά ότι «πρέπει να εφαρμοσθούν γρήγορα οι αποφάσεις που ελήφθησαν έως τώρα».

Στην ίδια ανάλυση, υπογραμμίζεται ότι «ο Ρέντσι, όπως και η Μέρκελ, έχει κάθε συμφέρον να εμποδίσει η Τουρκία την έλευση μεταναστών στην Ευρώπη, διότι -μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου- υπάρχει ο φόβος ότι χιλιάδες πρόσφυγες μπορεί να αλλάξουν πορεία φθάνοντας στην Αλβανία και, στη συνέχεια, στην Κάτω Ιταλία.

Σύμφωνα με την Ιλ Μεσσατζέρο, κατά την κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι, η χρηματική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Άγκυρα «μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό προηγούμενο», αφού στο μέλλον θα μπορούσε να αποφασιστεί, επίσης, ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη της Αλβανίας, αλλά και της Λιβύης, μετά την σταθεροποίηση της χώρας.

Πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αποκαλύπτουν ότι «η χώρα δίνει μάχη ώστε η στήριξη των γειτονικών χωρών να συμπεριληφθεί στα συμπεράσματα της έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου της Πέμπτης και της Παρασκευής».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την καταβολή της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία, η Ιταλία φέρεται αποφασισμένη να ζητήσει να μάθει από την Άγκυρα, πως ξόδεψε τα 100 εκατ. ευρώ που έχει ήδη χρησιμοποιήσει, ενώ η τουρκική πορεία ένταξης της χώρας στην Ένωση κρίνεται από τη Ρώμη, σύμφωνα με την Ιλ Μεσσατζέρο, «ιδιαίτερα μακρά, με μικρές πιθανότητες ολοκλήρωσής της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Τουρκία προσφυγικό απαιτήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ