Χανιά: Νορβηγός τουρίστας αποκλείστηκε στα Λευκά Ορη - iefimerida.gr

Χανιά: Νορβηγός τουρίστας αποκλείστηκε στα Λευκά Ορη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων, στα Χανιά, για τον εντοπισμό και τη διάσωση Νορβηγού περιπατητή, ο οποίος βρίσκεται αποκλεισμένος κοντά στην περιοχή της Σβουριχτής, σε μεγάλο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο σπεύδουν πυροσβέστες καθώς και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να οδηγήσουν τον τουρίστα σε ασφαλές σημείο.

Ο 33χρονος τουρίστας έχει αποκλειστεί σε υψόμετρο 2.200 μέτρων σε περιοχή πάνω από την Ανώπολη Σφακίων.

Στην περιοχή όπως δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων Δημοσθένης Μπουντουράκης υπάρχει ομίχλη και χιόνι ενώ ο καιρός είναι βροχερός. Αυτή την ώρα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Νορβηγός και με τον οποίο υπάρχει επικοινωνία.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων η υπηρεσία του ενημερώθηκε στις 11:17 το πρωί για το συμβάν και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του Νορβηγού ο οποίος επιχειρούσε ορειβατική ανάβαση στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων.

Την νύκτα ο Νορβηγός διανυκτέρευσε σε σπηλιά και νωρίς το πρωί ενημέρωσε τον αδελφό του στη Νορβηγία ότι έχει αποκλειστεί. Μετά και την ενημέρωση των ελληνικών αρχών στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του.

Κύριο μέλημα των διασωστών είναι να φθάσουν στο σημείο όπου βρίσκεται πριν νυχτώσει δεδομένου ότι ο 33χρoνος παρουσιάζει ήδη συμπτώματα υποθερμίας και είναι αρκετά ταλαιπωρημένος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο δήμος Σφακίων ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του δημάρχου Γιάννη Ζερβού που έχει εικόνα της περιοχής οι διασώστες θα βρίσκονται κοντά στον 33χρονο γύρω στις 5 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ