Μυτιλήνη: Δεν αρκούν οι δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες -Ανοίγουν κι άλλοι καταυλισμοί - iefimerida.gr

Μυτιλήνη: Δεν αρκούν οι δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες -Ανοίγουν κι άλλοι καταυλισμοί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους, αλλά όπως έγινε γνωστό χθες υπάρχει σχέδιο ενεργοποίησης των καταυλισμών σε Μανταμάδο και Συκαμνιά.

Σημειώνεται, ότι σήμερα είναι εγκλωβισμένοι στη Λέσβο 5.143 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι διαμένουν σε δομές φιλοξενίας, όπως στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

«Είμαστε σε άμεση συνεννόηση με το γενικό συντονιστικό όργανο για το προσφυγικό και υπάρχει σαφές σχέδιο ώστε στα νησιά να μη λιμνάσουν πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτήν τη στιγμή, η Λέσβος και τα υπόλοιπα νησιά, φιλοξενώντας για λίγες ημέρες όσους φτάνουν από την Τουρκία, δίνουν χρόνο για την ετοιμασία των δομών στην ηπειρωτική χώρα. Μέχρι τώρα το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Σε περίπτωση που η προσφυγική ροή αυξηθεί θα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην ξαναζήσει το νησί της Λέσβου εικόνες του περσινού καλοκαιριού» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ η συντονίστρια του Κέντρου Καταγραφής και Πιστοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου Ανθή Καραγγελή.

Εν τω μεταξύ, τη σίτιση 2.500 ατόμων που βρίσκονται στο hotspot της Μόριας ανέλαβε ο στρατός, από το περασμένο Σάββατο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μυτιλήνη πρόσφυγες δομες φιλοξενίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ