Bild: Πρώην υπουργός της Γερμανίας «πίσω» από το φυλλάδιο που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη; - iefimerida.gr

Bild: Πρώην υπουργός της Γερμανίας «πίσω» από το φυλλάδιο που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φυλλάδιο που έφτασε στα χέρια των προσφύγων στην Ειδομένη και τους οδήγησε στην προσπάθεια φυγής προς τα Σκόπια έχει την υπογραφή «Kommando Norbert Blüm».

Σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει πως ο Νόρμπερτ Μπλούμ είναι ο πρώην υπουργός Εργασίας του CDU επί Χέλμουτ Κολ και από το περασμένο Σάββατο βρίσκεται στην Ειδομένη.

Μάλιστα παρά την ηλικία του, (81 ετών) θα διανυκτέρευε δίπλα στις άλλες σκηνές των προσφύγων, για να δείξει με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή του στους 12.000 ανθρώπους που στοιβάζονται εκεί μέσα στις λάσπες και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Bild: Πρώην υπουργός της Γερμανίας «πίσω» από το φυλλάδιο που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη;  | iefimerida.gr 0


φωτογραφία: seleo.gr

Bild: Πρώην υπουργός της Γερμανίας «πίσω» από το φυλλάδιο που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη;  | iefimerida.gr 1

Η Bild κάνει λόγο για αστυνομικό-κατασκοπευτικό θρίλερ


Κάτω δεξιά στο φυλλάδιο που... ενημέρωνε τους πρόσφυγες για πέρασμα απο την Ελλάδα στα Σκόπια υπήρχε υπήρχε η υπογραφή-εντολή «Kommando Norbert Blüm». Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για «αινιγματική» υπογραφή αλλά επικαλούμενη πηγές των Σκοπίων σημειώνει πως είναι μάλλον απίθανο να βρίσκεται ο Γερμανός πολιτικός πίσω από το εν λόγω φυλλάδιο γράφοντας χαρακτηριστικά «Ότι ο ίδιος ο Blum έχει εμπλακεί στο σχεδιασμό της δράσης, μπορεί να αποκλειστεί με μεγάλη πιθανότητα...».

Πάντως, πρόσφυγας μιλώντας στην Daily Mail τονίζει ότι το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στην Ειδομένη υπογραφόταν από Γερμανό πολιτικό. «Τα φυλλάδια λένε ότι αν μπορέσουμε να περάσουμε το ποτάμι και μπούμε στην πΓΔΜ, μπορούμε στη συνέχεια να πάμε στη Γερμανία. Είπαν ότι η πΓΔΜ ήταν στα 500 μέτρα από την άλλη πλευρά του ποταμού. Είχαν υπογραφεί από έναν Γερμανό πολιτικό».

Bild: Πρώην υπουργός της Γερμανίας «πίσω» από το φυλλάδιο που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη;  | iefimerida.gr 2
Bild: Πρώην υπουργός της Γερμανίας «πίσω» από το φυλλάδιο που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη;  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ