Κρύα ομελέτα για το γραφείο

Είναι μια φουρνιστή ομελέτα, την οποία οι Ιταλοί τρώνε ως πρώτο πιάτο!


Εμείς δεν θα υπερβάλλουμε, η ομελέτα μας είναι για κυρίως πιάτο, ζεστή, αλλά τρώγεται θαυμάσια κρύα, την άλλη μέρα στο γραφείο.
Στο ψυγείο η κρύα ομελέτα μας διατηρείται τουλάχιστον τρεις ημέρες.


Υλικά για 3 άτομα

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • Λίγο βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 70 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
  • Ροδίστε απαλά τα κρεμμύδια
  • Βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη
  • Πλύντε το κολοκυθάκι και κόψτε το λεπτές ροδέλες
  • Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ
  • Μέσα στο μπολ προσθέστε τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι, την παρμεζάνα και το βασιλικό
  • Ρίξτε με προσοχή λίγο αλάτι (έχει αλάτι η παρμεζάνα) και πιπέρι
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε την ομελέτα
  • Ψήστε την ομελέτα για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει
  • Τρώγεται ζεστή με μια σαλάτα αλλά και κρύα

Η κρύα ομελέτα μπορεί να γίνει με χίλους συνδιασμούς:

Μπορείτε να βάλετε στην ομελέτα σας αρακά και σπανάκι.

Κάτι πιο κλασικό, πατάτες και κρεμμύδια:

Εδώ ψήνω μια ομελέτα με πατάτες, κρεμμύδια και ρόκα:

Ανακάλυψα από την Ισπανία μια ομελέτα με κοτόπουλο, ελιές, ντομάτα και κολοκύθι:

Κάπως έτσι θα είναι η φουρνιστή ομελέτα σας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ